Nieuws

Elburger Sportclub verlaat (opnieuw) laatste plaats.

Na het teleurstellende optreden, vorige week, was de lach terug op het gezicht bij Elburger Sportclub. Onverzettelijkheid en een hecht collectief waren de belangrijke sleutelwoorden die leidden tot een mooie en verdiende 2-1 zege op het bezoekende AVW ’66 uit Westervoort.
Door deze overwinning beginnen de Elburgers met een prettig gevoel aan de winterstop en hebben bovendien opnieuw de laatste plaats overgedragen aan s.v. Lelystad.
De hondstrouwe supporters, die de ijzige kou hadden getrotseerd, kregen een boeiend en meeslepend voetbalgevecht voorgeschoteld en konden na afloop dan ook met een tevreden gevoel de behaaglijk warme kantine opzoeken.
Al direct in de openingsfase toonde AVW over een goed voetballende ploeg te beschikken die elkaar makkelijk wisten te vinden. Na een uitstekende kans voor de gasten en een vrije trap van Richard Boer, die via doelman Joep Smulders en de paal ternauwernood tot hoekschop werd verwerkt, kwam AVW na ongeveer vijftien minuten spelen, na een goed lopende aanval, middels Mike Teeuw op een 1-0 voorsprong.
Naarmate de eerste helft vorderde verschenen de wilskrachtige Elburgers met aantrekkelijk voetbal steeds vaker en dreigender voor het doel van Smulders die, gestoken in korte mouwtjes, een nogal stoere indruk maakte. Van die stoerheid was na ongeveer een half uur spelen echter weinig te merken. Na een prima aanval over linkervleugel leverde Marco de Vries een puike voorzet af, die door Vincent Huisman, die zich steeds beter gaat ontwikkelen, middels een prachtige kopbal tot de gelijkmakende treffer getransformeerd.
Ook in de tweede helft, die geen moment verveelde, werd er volop strijd geleverd en ontstonden er voor beide doelen soms hectische situaties. Zo was Huisman dichtbij zijn tweede treffer, maar hij kon niet voldoende kracht zetten achter een kopbal. De blauw-witten kwamen halverwege toch op een 2-1 voorsprong, die later bleek van beslissende betekenis te zijn. Ramon Flokstra maakte uitstekend gebruik van zijn snelheid en rondde een door hemzelf opgezette aanval van dichtbij fraai af.
AVW was echter niet van plan met een nederlaag het jaar af te sluiten en de sterke Elburger defensie kreeg het vervolgens nog even zwaar voor de kiezen. Een uitgelezen kans, waarbij de bal maar rakelings naast ging, had zo maar de gelijkmaker kunnen betekenen.
In het laatste kwartier mochten de youngsters Rijk Jansen en Yancik Hillebrandt, beiden 17 jaar “oud”, nog even deel uitmaken van de succcesvolle formatie van Patrcik Posthuma.

Laatste nieuws