Nieuws

Verzwakt Elburger Sportclub pakt punt tegen VVOP

De onwetende supporters van Elburger Sportclub keken in de thuiswedstrijd tegen VVOP (Voorthuizen) vreemd op toen ze merkten dat drie vertrouwde gezichten t.w. aanvoerder Richard Boer, Robert van Schie en Ramon Flokstra geen deel (meer) uitmaakten van de basis-elf. Blessures, vakanties, schorsingen of ziekte waren hier zeker niet aan de orde. Wat was er dan wèl aan de hand ? Het drietal stapte afgelopen week op na een hoog opgelopen conflict met het bestuur en niet langer de blauw-witte kleuren wensten te verdedigen. Natuurlijk hoef je het niet eens zijn met bepaalde beslissingen van de beleidsbepalers, maar het is wel spijtig dat men niet tot een compromis is kunnen komen halverwege dit toch al moeilijke seizoen.
Oefenmeester Patrick Posthuma, die aan het begin van het voetbaljaar al met personele problemen werd geconfronteerd, na het vertrek (lees stoppen) van meer dan een handvol vaste krachten, kreeg afgelopen week dus weer een tegenslag te verwerken. Desondanks slaagde hij er toch in om een representatief elftal op de been te brengen met de nodige jeugdige inbreng; zo maakten Michel Harderwijk en Rijk Jansen een goede indruk. De doelpuntloze 0-0 eindstand, die na negentig minuten op het scorebord prijkte gaf de verhoudingen goed weer in deze regelrechte zes-punten-wedstrijd. Misschien stapte de geplaagde thuisclub dan wel als morele winnaar van het veld, maar de achterstand op VVOP (drie punten) blijft ongewijzigd terwijl OWIOS en VRC de volle winst pakten en verder wegliepen.
Dat hier twee ploegen acteerden die bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst was duidelijk te zien. Hard werken kon de twee opponenten zeker niet worden ontzegd, maar kwalitatief bereikte het duel zelden een aanvaardbaar niveau waarin echte grote kansen spaarzaam waren. De beste mogelijkheid voor de thuisclub in de eerste helft was voor Donny Mulder, de kleinste man van het veld. In uitstekende positie voor doelman Freek van de Steeg schoot hij echter over. Bij VVOP kwam het meeste gevaar van de handige Daquillo Dagema maar zijn acties kregen geen succesvol vervolg. Overigens moest deze speler tien minuten voor tijd na een tweede gele kaart (dus rood) het veld verlaten. Ruim vijf minuten na de hervatting had Bert Jan Kragt de openingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot, na goed voorbereidend werk van Marco de Vries, rakelings naast.
VVOP was in deze tweede helft wel wat dreigender, maar de Elburger-verdediging hield zich echter prima staande.
Het opportunistische spel van de thuisclub, in de slotfase, leek zelfs nog de volle winst op te gaan leveren, maar het schot van Vincent Huisman ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Laatste nieuws