Nieuws

Elburger Sportclub speelt thuis tegen VRC

In tegenstelling tot vorig seizoen toen de huidige oefenmeester van Elburger Sportclub, Patrick Posthuma, met zijn toenmalige club, Swift ’64, lange tijd meedeed in de strijd om de titel, maakt de Drontenaar dit voetbaljaar, weliswaar een klasse hoger, moeilijke tijden door. Dat het, mede doordat meer dan een handvol spelers stopten, een pittig seizoen zou worden was vooraf bekend. Daarbij kwam ook nog eens dat enkele weken terug drie spelers opstapten na een conflict met het bestuur.
Het is dan ook bewonderenswaardig hoe de geplaagde Posthuma met de huidige selectie, met merendeel junioren, er iedere week weer in slaagt een gemotiveerd en strijdend elftal op de been te brengen. De zeer knappe puntendeling (1-1), afgelopen zaterdag tegen het hoog geplaatste FC Horst, voelde voor de hekkensluiter dan ook als een overwinning.
A.s. zaterdag staat voor de Elburgers voorlopig de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen VRC uit Veenendaal.
Met een puntentotaal van 19 neemt de ploeg van trainer Jan Gaasbeek momenteel de tiende plaats op de ranglijst in.
Tegen het bezoekende OWIOS leed V(eenendaalse) R(acing) C(lub) afgelopen zaterdag de eerste thuisnederlaag (2-3) van dit seizoen, terwijl een week eerder met 2-0 werd gewonnen bij Renswoude. De eerste wedstrijd in Veenendaal eindigde in een kleine 2-1 overwinning voor VRC waarbij Elburger Sportclub voor een groot gedeelte van de wedstrijd met 10 man speelde na een rode kaart in de eerste helft voor doelman Kevin Struik.
Voor het laatste duel tussen de twee opponenten moeten we bijna twee decennia terug; dat was in het seizoen 1999-2000 in de toenmalige 1e klasse.
De situatie voor de Elburgers ziet er onverminderd somber uit, maar de blauw-witten zullen zeker niet bij de pakken neer gaan zitten en hun huid zo duur mogelijk proberen te verkopen.
De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Peter Hulsmeijers.

Laatste nieuws