Nieuws

Kansloze 4-0 nederlaag voor Elburger Sportclub

Na de twee bemoedigende gelijke spelen van de laatste weken, was de thuiswedstrijd tegen VRC uit Veenendaal voor Elburger Sportclub misschien wel een mooie gelegenheid om hier een positief vervolg aan te geven. Helaas is hier niets van terecht gekomen want na een zeer zwak optreden leden de blauw-witten een kansloze 4-0 nederlaag. De formatie van oefenmeester Patrick Posthuma zakte deze middag compleet door de ondergrens. Het spel van de blauw-witten hing als los zand aan elkaar en VRC, dat elkaar gemakkelijk wist te vinden en frank en vrij haar gang kon gaan, had geen kind aan de thuisclub. Na twintig minuten was de wedstrijd in feite al beslist en keken de Elburgers tegen een bijna 3-0 onoverbrugbare achterstand aan. Nadat doelman Kevin Struik in de openingsfase al enkele malen met de grootst mogelijke moeite een achterstand had weten te voorkomen was het vervolgens Ruben Rentenaar die met een puntgave hattrick de rammelende verdediging van Elburgers te kijk zette. Toen Koen Nijhuis na ruim een half uur spelen voor de vierde maal de trekker mocht overhalen leek VRC af te stevenen op een monsterscore. Zover is het echter niet gekomen omdat de Veenendaalse voorwaartsen slordig en te gemakzuchtig met de kansen omgingen terwijl ook doelman Struik, met enkele fraaie reddingen, hier zeker niet aan wenste mee te werken.
In aanvallend opzicht konden de Elburgers weinig indruk maken en moest VRC-doelman Max Kok alleen in actie komen bij enkele doelpogingen van Bert-Jan Kragt.
De komende twee weken kunnen de Elburgers de wonden likken en zijn er geen competitieverplichtingen. Vervolgens wacht op 9 maart a.s. de derby tegen VSCO ’61 in Oosterwolde.

Laatste nieuws