Nieuws

Elburger Sportclub verliest derby tegen VSCO ’61 met 2-0

Een machteloos  Elburger Sportclub heeft op sportpark De Heughte   nauwelijks een vuist kunnen maken tegen VSCO ’61 en ging tenslotte met 2-0 kopje  onder. Door deze  overwinning, de eerste na vijf wedstrijden,  zijn de geel-zwarten  voorlopig in rustiger vaarwater gekomen. Voor de hekkensluiter in de 2e klasse G  blijft de situatie echter  onverminderd  zorgelijk. De wind speelde,  zeker in de eerste helft,  beide ploegen behoorlijk parten en aangezien in dergelijke streekontmoetingen doorgaans toch al zelden een hoog niveau wordt bereikt, maakte deze editie hier geen uitzondering op.  Ook doelrijpe kansen deden zich  nauwelijks voor.  De jeugdige Elburger-formatie moest zich hoofdzakelijk tot verdedigen beperken, terwijl men in aanvallend opzicht de thuisclub vrijwel nooit in grote problemen wist te brengen.  Na ruim tien minuten spelen  kwam VSCO onverwachts aan de leiding doordat een vrije trap van Thomas van de Kolk vanaf de linkerzijde door alles en iedereen werd gemist en de bal langs doelman Kevin Struik in de benedenhoek verdween. Na bijna een half uur spelen vergrootte de thuisclub bijna de voorsprong.  Een afstandsschot van dezelfde speler leek via de onderkant van de lat en de rug van Struik en de paal in het doel te belanden, maar de Elburger-doelman doel wist  op het nippertje erger te voorkomen.

In de tweede helft vormde een afstandsschot van Mathijs Frik, die door doelman Arjan ten Klooster tot hoekschop werd verwerkt, één van de weinige wapenfeiten van de Elburgers. De blauw-witten mochten vervolgens nog steeds blijven hopen op een positief resultaat.  Nadat door toedoen van de actieve Van de Kolk de score al bijna was verdubbeld, schoot de geheel vrijstaande Dominique van de Grift  ongeveer tien minuten voor tijd  zijn ploeg naar een 2-0 zege en verdween  hierdoor dit laatste restje hoop alsnog  als sneeuw voor de zon.