Nieuws

Oproep foto’s jubileumboek Elburger SC 75 jaar

In het jaar 2020 bestaat de voetbalvereniging Elburger SC 75 jaar. Een unieke kans om een prachtig jubileumboek te maken van deze voetbalvereniging. De eerste en enige keer dat dit gebeurde was in 1985, tijdens het 40 jarig bestaan. Inmiddels zijn we 35 jaar en vele gebeurtenissen verder.

Een aantal vrijwilligers heeft het voortouw genomen om een jubileumboek te gaan maken.

Zo zijn onder andere Gert van Norel (demissionair voorzitter Elburger SC), Willem van Norel (vice-voorzitter Arent toe Boecop), Sake Santema (penningmeester Arent toe Boecop), Leo Ruyter (supportersvereniging Elburger SC) en Harry ten Hove (fotograaf) betrokken bij de realisatie van dit boek.

De Elburger SC heeft helaas geen of nauwelijks een archief met verslagen en/of foto’s waar we uit kunnen putten. We zijn dus zijn op zoek naar verhalen en foto’s om een kwalitatief goed boek te maken.

Bij deze een oproep aan iedereen die nog prachtige oude verhalen heeft en/of oude foto’s heeft liggen, zoals selectiefoto’s, actiefoto’s, of andere foto’s met betrekking tot de Elburger SC.

Natuurlijk vooral van de (oude) eerste selectie, maar ook andere elftallen zijn van harte welkom.

Dit mogen afgedrukte foto’s, negatieven, dia’s en digitale bestanden JPEG (liefst hoge resolutie) zijn.

Er is een uitstekende fotoscanner voorhanden, waarmee foto’s, negatieven en dia’s ingescand kunnen worden. Iedereen krijgt zijn aangeleverde materiaal onbeschadigd terug. Wel graag de naam of namen in het begeleidend schrijven vermelden van de personen op de foto en het jaartal van de foto.

Doel is om een digitaal archief aan te leggen van alle foto’s, niet alleen voor het jubileumboek maar ook voor de latere generatie na ons bij de vereniging.

Dus heeft u nog oude bijzondere verhalen, foto’s en dergelijke liggen, dan graag contact opnemen met Harry ten Hove via e-mailadres htenhove@chello.nl.

Natuurlijk mag u ook contact opnemen met Gert van Norel gertvannorel@hotmail.com, Wim van Norel wnorel@nuborgh.nl, Leo Ruyter leoruyter48@live.nl of Sake Santema  s.santema@kpnmail.nl. Aanspreken op het sportpark mag natuurlijk ook altijd.

Verder zijn we nog op zoek naar enthousiaste mensen (vrijwilligers) die willen meehelpen met uitschrijven van de verhalen voor het jubileumboek.

Laten we er met z’n allen een prachtig naslagwerk van maken 75 jaar Elburger SC.

Laatste nieuws