Nieuws

Elburger Sportclub met 3-1 ten onder tegen koploper Unicum

Weliswaar met opgeheven hoofd, maar helaas met lege handen zocht een strijdbaar  Elburger Sportclub na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter  Remco Hoffmann de kleedkamer op. De  jeugdige formatie van Patrick Posthuma heeft niet voor een stunt(je) kunnen zorgen in de thuiswedstrijd tegen koploper Unicum en ging tenslotte met 3-1 ten onder.  Door deze nederlaag bedraagt de achterstand op VVOP, dat gelijk speelde, inmiddels vier punten en zijn de vooruitzichten voor de hekkensluiter verder versomberd. Het was  niet de eerste keer dat topscorer  Cees Toet  belangrijk was voor zijn team en nam in deze wedstrijd zelfs  alle  treffers voor zijn rekening;  een hattrick derhalve.

De harde wind vormde voor Unicum nauwelijks een belemmering om met snel en goed uitgevoerde aanvallen hun kwaliteiten te tonen. De Elburgers moesten zich hoofdzakelijk tot verdedigen beperken en kropen enkele malen door het oog van de naald bij enkele uitstekende kansen van de gasten. In aanvallend opzicht had de thuisclub weinig in de melk te brokkelen al bleef doelman Shirwan Hessen niet helemaal werkeloos.  De openingstreffer voor de gasten leek dan ook een kwestie van tijd, maar er was inmiddels toch al bijna een half uur verstreken voordat deze tot stand kwam.  De arbiter haalde hierbij wel de woede op de hals van alles wat Elburg was door Unicum veel te gemakkelijk een strafschop toe te kennen. Toet wist wel raad met dit buitenkansje en liet de dappere invaller  doelman Thomas den Besten vanaf de kalkstip kansloos.

Na de hervatting waagden de blauw-witten zich wat vaker op de helft van Unicum waarbij Mathijs Frik  o.a. na een goed uitgevoerde aanval via de deklat rakelings over schoot. Met de tweede treffer van Toet leek Unicum,   na ruim een kwartier spelen, de buit binnen te hebben maar amper enkele minuten later keerde de hoop in de Elburger harten terug.  De talentvolle  Yanick Hillebrandt liet, na goed voorbereidend werk van Jens Jansen, doelman Hessen met een fraai schot in de verre hoek kansloos. De thuisclub ging vijf minuten voor tijd definitief door de knieën en Toet na een rake kopbal zijn ploeg aan de 3-1 overwinning hielp.