Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij Blauw Geel ’55

Zoals het er nu naar uitziet zouden de ritjes naar o.a.  Scherpenzeel,  Woudenberg en Westervoort voor Elburger Sportclub voorlopig wel eens tot één voetbaljaar  beperkt kunnen blijven.  A.s. zaterdag bindt de hekkensluiter in Ede de strijd aan tegen Blauw Geel ’55 en zal het vermoedelijk ook de laatste keer zijn dat  genoemde plaats wordt bezocht.

Er zijn weliswaar nog zeven wedstrijden te spelen, maar gezien de resultaten in de voorgaande zes ontmoetingen, waarin slechts twee puntjes werden behaald en evenveel treffers werden gescoord, krijgt het degradatiespook de  Elburgers steeds meer in de greep. Bovendien zijn de tegenstanders  in het resterende programma  ook niet misselijk.  Met 23 punten bezet Blauw Geel momenteel de veilige elfde plaats, wat aan het eind van het seizoen prolongatie van het 2e klasserschap zou betekenen. Zover is het echter nog  niet, want de ploeg van David Wagensveld maakt de laatste weken een nogal wisselvallige indruk. Afgelopen zaterdag ging men met 3-0 onderuit in de thuiswedstrijd tegen Lunteren, terwijl de wedstrijden daarvoor eerst VVOP met een ruime 4-0 nederlaag huiswaarts werd gestuurd en vervolgens AVW op eigen bodem met  1-0 werd verslagen.

De wedstrijd in Elburg eindigde destijds  in een 3-1 overwinning voor de blauw-witten wat de eerste van de tot nu toe drie behaalde zeges betekende.  Daarvoor troffen de twee rivalen elkaar voor het laatst in het seizoenen 2014-’15.  Beide ontmoetingen eindigden toen in een 2-1 overwinning voor Blauw Geel.

Het duel op sportpark De Peppelensteeg begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rob Nijenhuis.

 

Laatste nieuws