Nieuws

Elburger Sportclub dieper in de zorgen na 4-1 nederlaag

Na de 4-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Blauw Geel ’55 in Ede is het water voor  Elburger Sportclub tot aan de lippen gestegen en is na 1 jaar terugkeer naar de 3e klasse bijna onvermijdelijk.  De  blauw-witten hadden zich nog  enigszins vastgeklampt aan VVOP, maar doordat deze ploeg met 3-0 won van OWIOS, dat hierdoor de 2e periode-titel aan haar neus voorbij zag gaan,   is de achterstand op de ploeg uit Voorthuizen inmiddels opgelopen tot zes punten.

Er waren nog maar nauwelijks vijf minuten verstreken toen de hekkensluiter al tegen een 1-0 achterstand aankeek. Simon Kooiman kreeg op de rand van het strafschopgebied alle ruimte op doelman Thomas de Besten met een onhoudbaar schot in de bovenhoek  te passeren.

Het handjevol meegereisde hondstrouw supporters hielden hun hart vast en vreesden voor een grote afstraffing.  De Elburgers herstelden zich hierna echter goed en maakte het de thuisclub,  die (ook) geen  hoogvlieger is, hierna behoorlijk lastig.  De Edenaren  zullen in de resterende wedstrijden nog de nodige punten moeten pakken om niet in de problemen te geraken.  Naarmate de eerste helft vorderde werden de blauw-witten steeds brutaler en slaagden er zelfs in om op gelijke hoogte te komen.  Na een fraaie actie via de linkervleugel  van Yanick Hillebrandt was het  Vincent Huisman die uit diens voorzet de Blauw Geel-doelman van dichtbij het nakijken gaf.

In de tweede helft gingen de Elburgers hoopvol van start en opnieuw  was het Hillebrandt  die, na goed voorbereidend werk, Huisman in stelling bracht maar  de bal nu niet tussen de palen wist te krijgen.

Blauw Geel nam hierna het heft steeds meer in handen en de dappere doelman Den Besten moest al z’n talenten aanspreken om een achterstand te voorkomen.  Die kwam er echter wel en binnen vijf minuten leek het duel vervolgens beslist. Eerst was het Art Veldhuizen die scoorde en  niet veel later benutte Kooiman een door arbiter Nijenhuis een wat al te gemakkelijk  gegeven strafschop.

De Elburgers gaven de strijd nog niet op en waren zelfs dichtbij de aansluitingstreffer middels Bert Jan Kragt, maar even voor tijd bepaalde Omar Ouoali met een fraai afstandsschot de eindstand op 4-1.