Nieuws

Derde uitwedstrijd op rij voor Elburger Sportclub

Als laatste in een serie van drie achtereenvolgende uitwedstrijden reist Elburger Sportclub  a.s. zaterdag af naar Westervoort. Een plaatsje onder de rook van onze provinciale hoofdstad, waar het de strijd  aanbindt tegen AVW ’66.

Terwijl Elburger Sportclub er dit jaar nog niet in slaagde om een overwinning te behalen en in de recente ontmoeting tegen Blauw Geel ’55  de vierde opeenvolgende nederlaag kreeg te incasseren, wist VVOP wèl drie belangrijke punten te veroveren in het thuisduel tegen OWIOS. De achterstand op de club uit Voorthuizen is hierdoor opgelopen tot zes punten en de toch al zorgelijke situatie voor de hekkensluiter wordt langzamerhand precair.

A(lgemene) V(oetbalvereniging) W(estervoort) behoort met een puntentotaal van 33 tot de subtop, maar zal in de resterende wedstrijden zeker  trachten om een hogere positie te verwerven, waarbij men zelfs nog aan titelkansen zal denken.  

De thuiswedstrijd op 15 dec. j.l.  leverde een verrassende 2-1 zege op voor de Elburgers  wat tevens  de laatste driepunter betekende.

De laatste keer daarvoor dat de twee oude rivalen  elkaar troffen was in het seizoen 2014-‘15. De thuiswedstrijd eindigde toen een gelijkspel (1-1),  maar de ontmoeting in Westervoort ging met 4-1 verloren.

Ondanks de netelige positie waarin de blauw-witten verkeren, zal de karaktervolle jeugdige formatie van Patrick Posthuma zich in Westervoort zeker niet als makke schapen naar de slachtbank laten leiden, maar dat het een ”hell of a job” wordt zal duidelijk zijn.

De wedstrijd op sportpark Hamerden aan de Brouwerslaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Gidding.

 

Laatste nieuws