Nieuws

Lot van Elburger Sportclub bijna bezegeld

Na de kansloze 5-0 nederlaag in de uitwedstrijd tegen AVW ’66 in Westervoort is het lot van Elburger Sportclub bijna bezegeld. De achterstand op VVOP, dat enigszins verrassend won bij Renswoude, is met nog vijf wedstrijden te gaan  inmiddels opgelopen tot negen punten; degradatie is dichterbij dan  ooit.

De Elburgers die al grote moeite hadden om met elf spelers enige tegenstand te bieden moesten vijf minuten voor rust zelfs met tien man verder omdat Joël Schenk,  na  twijfelachtig ingrijpen  van doelman Kevin Struik, ongelukkig hands maakte en met rood kon vertrekken. De door scheidsrechter Jeroen Gidding toegekende  strafschop werd door Robin van Otegem feilloos verzilverd. Nog voor de thee slaagde Martijn Derksen erin de score te verdubbelen.  De fysiek sterke thuisclub had al in eerder stadium van de wedstrijd  op voorsprong  kunnen  komen, maar Struik had dit met enkele goede reddingen nog weten te voorkomen. Eén van de weinige wapenfeiten van de blauw-witten in het eerste part was een actie van   Marco de Vries die en koste van een overtreding, buiten het strafschopgebied,  kon worden afgestopt.  De toegekende vrije schop leverde niets op.

In de tweede helft zijn de Elburgers er eigenlijk niet meer aan te pas gekomen. Het was overwegend éénrichtingsverkeer en het wachten was op de derde treffer die ongeveer na vijftien minuten middels Mark Schulte op de borden kwam.

In tegenstelling tot de doelman van de thuisclub, die na de hervatting nauwelijks op de proef werd gesteld, zag Struik met de regelmaat van de klok de snelle en behendige aanvallers van AVW voor zich opduiken. Hoewel een monsterscore voor de hand lag bleef, ondanks de vele kansen, de teller “slechts” steken  op vijf waarbij Derksen en Schulte in de slotfase opnieuw succesvol waren.