Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt Renswoude

Na drie achtereenvolgende wedstrijden op vreemde bodem staat er voor Elburger Sportclub a.s. zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. De blauw-witten binden op het eigen Burgem. Bode Sportpark de strijd aan tegen v.v. Renswoude uit de gelijknamige  plaats.

Na de recente nederlaag tegen AVW ’66 is de achterstand van de hekkensluiter op VVOP, dat enigszins  verrassend wist te winnen van Renswoude, inmiddels opgelopen tot negen punten. Natuurlijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit,  maar de realiteit gebiedt ons te zeggen dat,  met  nog vijf wedstrijden te spelen, de overlevingskansen minimaal zijn.  Ruim een half uur bood de ploeg  van Patrick Posthuma in de  ontmoeting tegen AVW ’66 prima tegenstand maar na de rode kaart voor Joël Schenk, na een onschuldige handsbal, kwamen de tien blauw-witten in de tweede helft vrijwel niet meer in het stuk voor.

Renswoude neemt met 28 punten momenteel de 8ste plaats op de ranglijst in; een veilige positie zou men denken. Helemaal zeker van prolongatie van het 2e klasserschap is de ploeg echter nog niet. Vorig seizoen b.v. eindigde men met 32 punten op de 11e plaats. Eén puntje meer dan OWIOS dat doordoor, overigens succesvol, werd veroordeeld tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden.

Het is de tweede keer in de geschiedenis van beide clubs dat deze confrontatie op de kalender staat.  De  eerste ontmoeting dateert uit het seizoen 2014-’15.  Op de openingsdag van dat voetbaljaar verloren de Elburgers in eigen huis met 1-0, terwijl de return in Renswoude een 2-1 overwinning opleverde. De blauw-witten  degradeerden in dat seizoen (ook)……

Ondanks de zeer netilige situatie waarin de hekkensluiter verkeert, zal de karaktervolle jeugdige formatie zeker tot het uiterste gaan en de opponent het vuur zo na mogelijk aan de schenen proberen te leggen.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stijn Heusschen.

Laatste nieuws