Nieuws

Doek bijna gevallen voor Elburger Sportclub

Het zijden draadje waaraan het lot van Elburger Sportclub hangt is inmiddels flinterdun geworden. Na de 4-0 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Renswoude zien we de blauw-witten  volgend seizoen bijna zeker weer terug in de 3e klasse. Door de afwezigheid van Joël Schenk, die n.a.v. de rode kaart vorige week tegen AVW ’66  voor 1 duel was geschorst, maakte Jerom de Wolf op verdienstelijke wijze zijn rentree in het hart van de defensie. Renswoude heeft zich door deze overwinning vrijwel verzekerd van continuering van het 2e klasserschap.  De Elburgers begonnen vol élan aan de wedstrijd maar het werd al spoedig duidelijk dat Renswoude zich na de thuisnederlaag, vorige week tegen VVOP,  niet opnieuw wenste te laten verrassen. Een communicatiefout in de defensie was er de oorzaak van dat de gasten na ongeveer een kwartier spelen aan de leiding kwamen door een treffer van Niels Romeijn. De thuisclub probeerde de opponent wel in verlegenheid te brengen maar naast machteloosheid ontbeerden de Elburgers ook de nodige kracht en kwaliteit. 

Natuurlijk begonnen de blauw-witten vol goede moed aan het tweede part, maar nadat Jeffrey van Deuveren de score had weten te verdubbelen werd het voor de thuislclub steeds lastiger om door middel van de eventuele aansluitingstreffer de spanning nog enigszins terug te brengen.  Met het inbrengen van Bert Jan Kragt, halverwege, kwam er wel wat meer dreiging en na een goede aanval die door Vincent Huisman met een fraaie voorzet werd besloten werd Kragt op het laatste moment de voet dwars gezet om succes te komen.   

De jonge Elburger formatie bleef weliswaar strijden voor een beter resultaat maar kon niet voorkomen opnieuw Romeijn voor de tweede keer raak schoot en zijn ploeg in veilige haven laveerde. Doelman Kevin Struik moest in de slotfase nog diverse malen al zijn talenten aanspreken waarna Mauro Aalders in de extra tijd  de eindstand op 4-0 bepaalde.

Laatste nieuws