Nieuws

Elburger Sportclub naar hoofdstad van Flevoland

In de maand mei vallen doorgaans de beslissingen omtrent kampioenschap, promotie of degradatie.  Wat dat laatste betreft is de kans zeer groot dat voor Elburger Sportclub a.s. zaterdag het vonnis al wordt voltrokken en,  na 1 seizoen, (voorlopig) alweer afscheid moet nemen van de 2e klasse. Met nog vier wedstrijden te spelen en een achterstand van resp. 10 en 11 punten op  VVOP  en s.v. Lelystad ’67 komt  er voor de blauw-witten een vroegtijdig einde aan een seizoen dat na de winterstop werd gekenmerkt door kommer en kwel. Naast het feit dat drie  spelers de selectie  de rug toekeerden en het voltallige bestuur opstapte,  wist de geplaagde formatie van Patrick Posthuma de laatste zeven wedstrijden geen enkel punt te behalen.……

A.s. zaterdag gaan de Elburgers op bezoek bij s.v. Lelystad ’67 in de gelijknamige hoofdstad van  onze jongste provincie. De thuisclub heeft dus  geen  directe  degradatiezorgen, maar verkeert  wel in de situatie dat het samen met VVOP in het drijfzand van de na-competitie lijkt te geraken.

De rood-witten, die met 24 punten de twaalfde plaats bezetten,  zouden de extra wedstrijden nog kunnen ontlopen, maar moeten uit  de resterende duels dan nog wel de nodige punten halen en zijn daarbij bovendien afhankelijk van de verrichtingen van een viertal andere ploegen,  w.o.  OWIOS en VSCO ’61,  die ook nog niet veilig zijn.

Hoe triest de situatie voor de Elburgers ook is, wil dit echter nog niet zeggen dat de jeugdige en karaktervolle formatie er in deze slotfase met de pet naar zal gooien.

De wedstrijd op sportpark Langezand aan de Sportparkweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter  André Willems.

 

Laatste nieuws