Koop loten voor het 75-jarig Jubileumverloting Koop een lot

Nieuws

Elburger Sportclub neemt met puntendeling (2-2) afscheid van de 2e klasse.

Hoewel er niets meer op het spel stond hebben de kampioen (Woudenberg) en de degradant (Elburger Sportclub) er op de laatste competitiedag een leuke wedstrijd van gemaakt.  waarin  de punten (2-2) broederlijk werden verdeeld. De wedstrijd stond min of meer in het teken van afscheid.  Naast trainer Patrick Posthuma, die helaas na één seizoen al weer vertrekt uit Elburg en als assistent-trainer aan de slag gaat bij VVOG (Harderwijk),  gaat ook keepers-trainer  Henri Mulder de club verlaten.  Verder houdt assistent-grensrechter Jaap Wolfsen het na negen seizoenen voor gezien bij de Elburgers. Ook bij de spelersgroep zijn een aantal mutaties te noteren. Marco  de Vries, die na ongeveer een half uur spelen de score opende en daarmee voor de laatste keer doeltreffend was, gaat volgend seizoen de kleuren van Nunspeet verdedigen, terwijl Mathijs Frik, die na een mooie  staat van dienst bij de Elburgers zijn schoenen aan de wilgen hangt,  in de slotfase zowaar het genoegen smaakte om de gelijkmaker op zijn naam te brengen.  Daarnaast zullen Donny Mulder en Vincent Huisman hun prille carrière  vervolgen  bij DVS ’33 ( Ermelo)

Voordat de thuisclub op voorsprong kwam kreeg de kampioen, die met name via de vleugels gevaarlijk was, diverse uitstekende mogelijkheden om de leiding te nemen, maar dankzij enkele uitstekende reddingen van doelman Kevin Struik, die bovendien tot tweemaal de bal voor de schietgrage voeten weggriste van Mark Radstaake, werd met een voordelige voorsprong de kleedkamers opgezocht.

Na de hervatting werd al snel duidelijk dat Woudenberg niet voor de gezelligheid naar het Vestingstadje was afgereisd en na ongeveer een kwartier spelen middels Rick Staal  op gelijke hoogte kwam.

Zoals al zo vaak dit seizoen leek Woudenberg in de tweede helft definitief toe te zullen slaan nadat Tom de Greef zijn ploeg halverwege op voorsprong had gebracht.   

De moedig strijdende jonge Elburger formatie vocht zich echter dapper terug in de wedstrijd en kon met opgeheven hoofd afscheid nemen van de 2e klasse dankzij de late  treffer van de oudste speler in het veld; Mathijs Frik (30).  

Na afloop werden “de vertrekkers” onder  applaus van de spelers en het publiek nog in de bloemetjes gezet.

 

 

Laatste nieuws