Nieuws

Elburger Sportclub bekert tegen AGOVV

Na de diverse toernooien, in de afgelopen periode,  wordt het de komende drie zaterdagen  wat serieuzer en zien we de diverse amateurclubs  in actie in de strijd om de  KNVB-districtsbeker (poule  fase). Voor Elburger Sportclub staan er  twee achtereenvolgende uitwedstrijden  op het programma. A.s. zaterdag gaat de jonge ploeg van de debuterende trainer-coach Siemen Lindeboom eerst op bezoek bij AGOVV te Apeldoorn, terwijl men twee weken  later, op  zat.14 sept. in Veessen de strijd aanbindt tegen VEVO.  Tussendoor, op 7 sept. a.s., zou aanvankelijk de enige wedstrijd op vertrouwde bodem de bekerwedstrijd tegen Vierhouten ’82 worden gespeeld, maar de 4e klasser heeft zich om onduidelijke redenen terug getrokken.

Slechts één keer eerder troffen AGOVV en Elburger  Sportclub  elkaar in competitieverband in de 3e klasse; dat was in het seizoen 2015-2016.

A(lleen) G(ezamenlijk) O(efenen) V(oert) V(erder) werd in dat voetbaljaar kampioen door in een alles beslissende wedstrijd gemeentegenoot  DSV ’61 te verslaan.  De voormalige profclub verbleef  vervolgens twee seizoenen in de 2e klasse,  waarna men daarna weer degradeerde. De Apeldoorners zijn, evenals afgelopen seizoen,   ingedeeld in de 3e klasse B.

De wedstrijd op het zeer fraai gelegen en legendarische sportpark Berg en Bosch, aan de Laan van Spitsbergen,  kent een  enigszins afwijkende aanvangstijd n.l. 18.00 uur. Scheidsrechter is de heer Erwin Heijmeriks.

Laatste nieuws