Nieuws

Derbywinst voor ESC JO11-2

Gisteren hebben de boys van ESC JO11-2 hun eerste wedstrijd gespeeld. Nadat we afgelopen week eerst kennis hebben gemaakt met elkaar op maandagavond en alle ouders hebben gesproken, hebben we 2 uitstekende trainingen gehad. En vervolgens mochten de boys het gisteren laten zien thuis tegen SV ’t Harde JO11-2. Het team bestaat uit de volgende 10 spelers: Joep van Ommeren, Jesse Bruijnes, Wessel Balk, Danny Marting, Xander van Dam, Ivan v Vleeren, Stijn Westerink, Daan Broekhuizen, Vince-Matthew Hoekert en Ruben Zoet. We hadden de jongens verteld hoe we zouden gaan spelen, de opstelling stond en de wedstrijd ging van start. Helaas waren de eerste 15 minuten erg slordig en speelde SV ’t Harde met veel doorschuivende spelers zeer goed. Maar toch waren het onze jongens die op een voorsprong kwamen door een doelpunt van Ivan v Vleeren. Maar zoals gezegd, speelde SV ’t Harde echt heel erg goed en kwamen ze op een dik verdiende 1-1. Na 15 minuten was het even een korte drinkpauze en konden we nog wat betere afspraken maken in verdedigend opzicht. Iedereen kreeg een duidelijk mannetje om te verdedigen en zo gingen we de 2de kwartier in. En meteen was het duidelijk dat wij nu echt de betere ploeg waren, want verdedigend stond het nu erg goed en Jesse, Wessel, Danny stonden hun mannetje en het hele team speelde uitstekend. Hierdoor kregen we een groot aantal kansen achter elkaar, maar scoren lukte nog niet. Maar het was Xander van Dam die met een uitstekende sliding de bal veroverde en deze aan Ivan v Vleeren gaf en hij schoot de 2-1 tegen de touwen. De wedstrijd hadden we compleet onder controle, maar toch maakte SV ’t Harde vanuit het niets de 2-2. Ondanks dat de bal over de zijlijn was geweest, mochten ze door en pakten dit cadeautje dankbaar uit. In de rust werd hier kort over gesproken en werden er complimenten uitgedeeld, waarna de jongens met goede moed weer het veld in gingen. Er waren een aantal Barcelona achtige aanvallen te zien, want de driehoekjes werden gevormd en de kansenregen ging verder. Maar bij enkele uitvallen van ’t Harde waren we zeer dankbaar dat we een goede verdediging hebben en een uitstekende keeper. Het was wachten op de 3-2 voorsprong en die kwam er dan ook, want Daan werd bereikt en hij schoot zeer mooi de voorsprong binnen. Maar nog was het niet gedaan, want ’t Harde rechte de rug en zocht de aanval weer op. Toen in de kluts de bal voor de voet van Wessel kwam, probeerde hij nog redding te brengen maar schoot de bal helaas in eigen doel. In het laatste kwartier waren er weer genoeg kansen aan beide kanten, maar het leek op een gelijkspel af te stevenen. Maar 2 minuten voor tijd probeerde Vince de bal voor te geven, maar een speler van ’t Harde deed beide armen omhoog en de bal kwam daar tegenaan. De scheidsrechter floot voor een penalty. De bal werd genomen door Ivan v Vleeren, maar de keeper hield hem tegen. Gelukkig was Vince-Matthew zeer attent en schoot de rebound tegen de touwen en de dik verdiende overwinning van 4-3 was binnen. Complimenten voor zowel SV ’t Harde als onze eigen jongens, want het was een echte prachtige derby om te zien. Volgende week de volgende bekerwedstrijd uit bij ASVD JO11-3.