Nieuws

Elburger Sportclub verliest met 6-0 van AGOVV

Elburger Sportclub heeft in de eerste wedstrijd om de KNVB-districtsbeker duidelijk haar meerdere moeten erkennen in AGOVV, ook uitkomend in de 3e klasse (B). Op het prachtig gelegen sportpark  Berg en Bos in Apeldoorn kon de jonge en onervaren formatie van trainer-coach Siemen Lindeboom het niet bolwerken tegen een sterke en slagvaardige tegenstander die  met een ruime, maar enigszins geflatteerde, 6-0 overwinning te sterk was.

Wellicht waren de Elburgers nogal onder de indruk van het nostalgische complex met een heus stadionnetje, want zelden zal een openingstreffer zo snel tot stand zijn gekomen. Vanaf de aftrap verraste Frank Averesch doelman Bjarn Onderstal met een geplaatst schot volkomen, die zodoende zijn ploeg aan een zeer vroege voorsprong hielp. AGOVV was  met name via de rechtervleugel zeer dreigend en bracht de Elburger-verdedigers voortdurend in de problemen. Toen de thuisclub vervolgens binnen twintig een ruime 3-0 voorsprong  had genomen, was de wedstrijd in feite al beslist.

Desondanks beten de blauw-witten uit het Vestingsgstadje wel degelijk van zich af en waren zelfs enkele malen dichtbij een treffer. Zo zag Max Lamberink, na een uitstekende aanval, zijn ingeschoten bal gekeerd door de AGOVV-doelman.

In de tweede helft kende de strijd een aanvankelijk wat evenwichtiger karakter en verschenen de Elburgers met de regelmaat van de klok in het vijandige strafschopgebied en ontstonden er ook kansen.

De doelpuntenhonger van de Apeldoorners was echter nog niet gestild en in de laatste tien minuten werd de score zelfs verdubbeld. Sven Wastenecker had de dik verdiende eretreffer op zijn naam kunnen schrijven,  maar hij schoot, in vrije positie voor de doelman,  helaas naast.

Laatste nieuws