Nieuws

Meidenvoetbal groeit aan populariteit bij Elburger Sportclub

Hebben we straks een nieuwe Lieke Martens bij E.S.C. spelen? Grote kans van wel! Ook dit jaar is er weer een grote groep van zo’n 60 enthousiaste meiden op de Elburgse velden te bewonderen.

Jan Kees van Putten, Hoofd Mo15 – Mo19, weet namens Commissie Voetbalzaken ons het volgende te vertellen: ‘Voor het komende seizoen hebben wij in 4 leeftijdscategorieën een meidenteam: Onder 11 jaar, onder 15 jaar, onder 17 jaar en onder 19 jaar. Daarnaast spelen bij de jongere jeugd nog enkele meiden in een gemengd team.’

De meiden onder 11 jaar spelen mee in een gemengde competitie, de oudere meiden spelen in een aparte meidencompetitie. Evenals bij de jongens, is in het trainingsschema voor de meiden ruimte gemaakt voor specifieke loop- en krachttraining onder begeleiding van Frix fysio. Naast de teamtrainingen is er uiteraard ook voor de meiden specifieke keeperstraining.

Onderstaand volgt een overzicht van de begeleiding en trainingsdagen per team. Voor ons MO19 team zijn wij nog op zoek naar een trainer (M/V).

TeamTrainerLeiderTrainingsdagenTijd
MO 15Arno Klein

Jan Kees van Putten

Jeroen WagenaarMaandag en woensdag18.15 – 19.30
MO 17Martin Klein

Henry vd Heuvel

Suzan HillebrandDinsdag en donderdag18.30 – 19.45
MO 19VacatureJoris Spaan

Edwin Meppelink

Maandag en woensdag19.45 – 21.00

Het meidenteam JO11-4 speelt, zoals eerder genoemd, in een gemengde competitie. De gegevens voor deze ploeg staan dan ook bij de eerder gepubliceerde informatie.

Het aantal meidenteams neemt toe, maar het zou natuurlijk mooi zijn als we nog meer teams krijgen! Wil je eens kijken hoe het er bij onze meidenteams aan toe gaat? Of ken je iemand die dat wil? Neem dan contact op met de coördinator meidenvoetbal Jan Kees van Putten om vrijblijvend mee te trainen met één van de teams.

Met vriendelijke groet,
Commissie Voetbalzaken

Laatste nieuws