Nieuws

Elburger Sportclub hard onderuit tegen Zwolsche Boys

De hernieuwde kennismaking met de 3e klasse is voor Elburger Sportclub in de seizoensouverture geëindigd in een grote nederlaag.  In de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys was de jonge en onervaren formatie van trainer-coach Siemen Lindeboom niet opgewassen tegen de Zwollenaren en moesten met ruime cijfers  (6-0) het onderspit delven.

Al direct in de openingsfase werd duidelijk dat de Elburgers het deze middag bijzonder moeilijk zouden krijgen op een zonovergoten Jo van Marle sportpark.

De thuisclub zette met snel uitgevoerde aanvallen de blauw-witten onder zware druk en doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Na ruim tien minuten spelen kwamen de groen-witten  aan de leiding nadat doelman Bjarn Onderstal, die een jaar onvrijwillig aan de zijlijn had moeten toekijken, een vrije trap van Melvin Hofman onjuist beoordeelde en de bal langzaam in de rechter benedenhoek zag verdwijnen.  Hierna kwamen de Elburgers wat beter in hun spel en ontstonden er zelfs kansen uit aanvallen die met name via de rechtervleugel, na o.a. fraaie acties van Yanick Hillebrandt, werden opgezet. Zo kon een hard ingeschoten bal van Sven Wastenecker maar ternauwernood door de Boys-doelman tot hoekschop worden verwerkt, terwijl Lars Lamberink van dichtbij op de Zwolse goalie stuitte.

Toch kon de ploeg niet verhinderen dat na ruim een half uur spelen door zwak defensief zwak ingrijpen de thuisclub middels Kevin Westerbeek de score verdubbelde.

Met deze (2-0) stand, die nog enig perspectief bood op een gunstig resultaat, leek de rust aan te breken,  maar de van KHC overgekomen fysiek sterke spits Jeffrey de Nooijer schoot deze illusie nog voor de thee in feite aan flarden. Elburger Sportclub kreeg in deze fase nog een tegenslag te verwerken doordat Jens Jansen met een ernstige blessure (schouder uit de kom) het veld moest ruimen. Toen opnieuw De Nooijer,  direct na de hervatting, met een verwoestend schot in de benedenhoek de vierde treffer verwezenlijkte,  ging het licht definitief uit bij de Elburgers.

De machteloze formatie kwam er niet meer aan te pas en gaf steeds meer ruimte weg. Door doelpunten van Rolf Haaksema en David Bloem bleef de schade “beperkt” tot een half dozijn.

 

 

Laatste nieuws