Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt Elspeet

Afgelopen zaterdag  kwamen de amateurvoetballers weer  in actie tijdens de ouverture van het nieuwe voetbalseizoen.

In dit openingsweekend eindigde in de 3e klasse C geen enkele wedstrijd onbeslist; dus zagen we zeven verliezers en evenveel winnende teams.

Eén van de clubs die zegevierde  was Elspeet dat met een knappe 2-1 overwinning het bezoekende Oene naar huis terugstuurde. Elburger Sportclub daarentegen kreeg in de uitwedstrijd tegen Zwolsche Boys een flinke draai om de oren en leed een ruime 6-0 nederlaag.

Beide ploegen treffen elkaar a.s. zaterdag op de tweede competitiedag op het Burgem. Bode sportpark.

Elspeet eindigde vorig seizoen op de vijfde plaats in de 4e klasse, maar dankzij een behaalde periode-titel  eindigde het competitieslot in een geweldige apotheose voor de zwart-witten. De alles beslissende  promotiewedstrijd tegen WZC, gespeeld op het terrein van VSCO ’61,  werd met 5-3 gewonnen door de ploeg van  Jan de Ruiter.

Eerdere confrontaties tussen de twee opponenten zijn op de vingers van één hand te tellen.

De laatste keer dat deze ontmoeting op de kalender stond was in het seizoen 2009-2010 (ook in de 3e klasse). Elburger Sportclub won beide wedstrijden (2-0 en 2-1). Raoul Jessurun en Joram Westerink waren zowel uit als thuis de doelpuntenmakers.

De blauw-witten zullen zich in deze eerste thuiswedstrijd uiteraard willen revancheren voor de nederlaag in Zwolle, terwijl Elspeet vanzelfsprekend een goed vervolg wil geven aan het recente optreden tegen Oene.

De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Leroy Hogeweide.

Laatste nieuws