Nieuws

Eerste overwinning voor Elburger Sportclub

Elburger Sportclub heeft de eerste drie winstpunten te pakken ! In de thuiswedstrijd tegen Elspeet zegevierde de jonge formatie van trainer-coach Siemen Lindeboom met 2-0 .

De overwinning is de blauw-witten zeker niet aan komen waaien en het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de thuisclub tenslotte na 90 minuten met een brede glimlach het strijdtoneel zou verlaten. Zonder  Joël Schenk (buitenlandse studieverplichtingen) en de geblesseerde Jens Jansen en met de wetenschap dat Elspeet vorige week Oene  op een 2-1 nederlaag had getrakteerd moest de thuisclub toezien dat de formatie van oefenmeester Jan de Ruiter een aantal malen  gevaarlijk voor het heiligdom van Bjarn Onderstal verscheen. De voorwaartsen hadden het vizier echter niet op scherp gericht en zodoende liep de thuisclub geen averij op. Verdedigend bleef Elspeet in eerste instantie overeind  al waren de Elburgers na ongeveer een half uur spelen dichtbij de openingstreffer. Na een uitstekende aanval was het Sven Wastenecker die op het laatste moment op doelman Levi van de Steeg stuitte.

Ook in de beginfase van de tweede helft was Elspeet enkele malen  dichtbij succes, maar niet zonder enig fortuin bleef de thuisclub overeind.  

Langzamerhand werd de thuisclub  dreigender en gevaarlijker; zeker toen  Elspeet na ruim een kwartier spelen met tien man verder moest na een tweede gele kaart (dus rood) voor Michel Kok. Dit resulteerde even later zelfs in de openingstreffer voor de thuisclub. Een als voorzet bedoeld schot van de  handige en snelle Yanick Hillebrandt zeilde over de totaal verraste doelman Van de Steeg in de rechterbovenhoek; 1-0.

Gesteund door dit succes gingen de Elburgers op zoek naar meer en de strijdlust bleef niet onbeloond. Bij een uitstekende actie  van Max Lamberink over de linkervleugel kon  doelman Van de Steeg de aanvaller alleen ten koste van een overtreding afstoppen. Omdat dit binnen de beruchte lijnen gebeurde wees de uitstekend leidende scheidsrechter  Joop Visser (70) onverbiddelijk naar de stip.  Het “slachtoffer” zelf voltrok het vonnis feilloos en bepaalde vervolgens de eindstand op 2-0.  

 

 

Laatste nieuws