Nieuws

Opnieuw volle buit voor Elburge Sportclub

Elburger Sportclub heeft de pessimisten voorlopig de mond gesnoerd. Na de gewonnen wedstrijd, vorige week tegen Elspeet, werd nu tegen het bezoekende Oene met dezelfde cijfers, 2-0,  de volle buit binnen  gehaald.

Met in het achterhoofd de 4-0 nederlaag, opgelopen tijdens de Raboank Veluwecup in augustus, was men er in  Elburger voetbalkringen niet helemaal gerust op. De formatie van trainer-coach Siemen Lindeboom bleek echter uitstekend opgewassen tegen de rood-witte opponent.

Na ruim tien minuten was er voor het eerst sprake van echte opwinding toen uit een hoekschop van Yanick Hillebrandt de kopbal van Rico Rianto, die hierop volgde, door doelman Wim Riphagen met veel moeite onschadelijk kon worden gemaakt. De gasten lieten zich echter niet onbetuigd en zagen o.a. een terecht buitenspeldoelpunt door de uitstekend en rustig leidende scheidsrechter  Turhan Yildiz afgekeurd. Na ruim een half uur  kwam de thuisclub aan de leiding. Uit een met veel gevoel genomen hoekschop van Max Lamberink was het de ver opgerukte Joël Schenk die Riphagen met een rake kopbal kansloos liet.

Nadat Hillebrandt, na een uitstekende actie, de paal had geraakt verscheen Oene enkele malen gevaarlijk voor het doel van Bjarn Onderstal, maar de sterke Elburger defensie, waarin Schenk vorige week ontbrak en samen met Robert Radstaak het centrale duo vormde, hield dapper stand. Terwijl het er alle schijn van had dat  met een kleine voorsprong de eerste helft zou worden afgesloten sloeg de thuisclub  op slag van rust opnieuw toe en verdubbelde de voorsprong. Onder leiding van Max Lamberink werd de Oener-verdediging behoorlijk opgejaagd waarna tenslotte doelman Riphagen de bal aan de kleine aanvaller verloor die vervolgens bekeken en uitstekend  afrondde.

Na de hervatting probeerde Oene wel de bakens te verzetten, maar het miste het nodige venijn en de stootkracht om de Elburgers in verlegenheid te brengen. Met wat meer inzicht hadden de blauw-witten de voorsprong zelfs kunnen vergroten. In de slotfase bleek duidelijk dat Oene de naderende nederlaag maar moeilijk kon verkroppen door enkele onnodige overtredingen te begaan.

 

Laatste nieuws