Nieuws

Elburger Sportclub op bezoek bij oude rivaal Swift ’64

In het seizoen 2017-‘18 waren  Elburger Sportclub en Swift ‘64 lange tijd in hevige strijd gewikkeld om het kampioenschap. Tenslotte grepen de blauw-witten op de slotdag, met twee voorsprong op de polderbewoners,  de titel.  Ongetwijfeld zullen de supporters zich de onderlinge confrontaties tussen de twee rivalen nog wel kunnen herinneren.  Op de eerste competitiedag  behaalden de Elburgers in eigen huis een nauwelijks verdiende  1-0 overwinning.  In de return op een koude en natte zaterdag in februari  speelden de blauw-witten misschien wel de beste wedstrijd van dat seizoen en wonnen met 2-0.

A.s. zaterdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw op de vierde competitiedag van dit prille seizoen in Swifterbant.

Na de beroerde seizoensouverture tegen Zwolsche Boys herstelde de jonge formatie van trainer-coach Siemen Lindeboom zich uitstekend en na twee mooie overwinningen, die  dus zes punten opleverden,   kan de ploeg een stootje verdragen.

Swift ’64 moet het voorlopig met de helft van dit aantal doen; na de (eerste) zege (1-0) tegen Olympia ’28, leed de ploeg in de recente polder-derby tegen BAS een 3-0 nederlaag.

Tom Roskam en Bas van Spronsen, vorig seizoen gezamenlijk goed voor 21 treffers, waren in de afgelopen 270 minuten nog niet succesvol maar daar kan a.s. zaterdag uiteraard maar zo verandering in komen.

De wedstrijd op  het sportpark aan de Sportweg  begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Rudolf Letschert.

Laatste nieuws