Nieuws

Elburger Sportclub flink onderuit tegen Hattem; 1-5.

Terwijl de vorige thuiswedstrijden voor Elburger Sportclub nog twee hoopgevende overwinningen opleverden, kwamen de blauw-witten er in de ontmoeting op vertrouwde bodem tegen Hattem  vrijwel niet aan te pas. Met een ruime 5-1 nederlaag ging de ploeg flink onderuit en het zal na vijf wedstrijden duidelijk zijn dat na de degradatie ook in deze  klasse alle zeilen zullen moeten worden bijgezet om het hoofd boven water te houden.

Nadat Hattem al na enkele minuten middels Ayoub Ben Ali Ahlaq een uitstekende kans onbenut had gelaten om de score te openen kwam de thuisclub na een kleine tien minuten onverwachts aan de leiding. Uit een hoekschop van Max Lamberink kopte de geheel vrijstaande Jens Jansen de bal achter doelman Stefan de Weerdt.

Het was inmiddels wel aan het licht gekomen dat Hattem over meer kwaliteit beschikte en ook fysiek hun mannetje stond. Makkelijk combinerend wist men de aanvallers in stelling te brengen. Nadat doelman Bjarn Onderstal een scoringskans van Wesley van Winsum onschadelijk had weten te maken en Robin Roessler bij een aanval van de thuisclub doelman De Weerdt  op z’n weg vond, was het na ongeveer 25 minuten spelen toch raak voor de gasten. Terwijl even hiervoor Robert Radstaak bij een inzet de bal nog uit het doel had weten te koppen bracht Ayoub Ben Ali Ahlaq niet veel later zijn collega Van Winsum in stelling die doelman Onderstal vervolgens van dichtbij passeerde. Enkele minuten later kwam Hattem zelfs op voorsprong; met een fraaie lob liet  Bram de Boer doelman Onderstal kansloos.

Het had er alle schijn van dat de rust zou aanbreken met een minimale voordelige  marge voor de blauw-gelen maar even voor de thee vergrootte men zelfs de voorsprong doordat Mijar Rojer de bal vanaf de rechtervleugel succesvol binnenschoot.

Na de hervatting is er eigenlijk nooit (meer) sprake geweest van een echte wedstrijd. De machteloze aanval van de thuisclub kwam nauwelijks in het stuk voor en  moest de kwetsbare verdediging toezien hoe Hattem regelmatig gevaarlijk opdook voor het doel van Onderstal. De ploeg van Hans Roeland was met twee doelpunten, achtereenvolgens van Rabbi Ezzat en Van Winsum,  nog mild voor de thuisclub.