Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt Olympia ’28 (Hasselt)

Inmiddels is de competitie tot praktisch een kwart gevorderd en over enkele weken zullen we te weten komen wie na acht wedstrijden de eerste periode-titel voor zich zal opeisen. Belangrijkste  kandidaten hiervoor zijn koploper Hatto Heim en het op de tweede plaats staande VIOS V.

A.s. zaterdag bindt Elburger Sportclub op het eigen sportpark de strijd aan tegen Olympia ’28 uit Hasselt.

Na vijf opeenvolgende nederlagen  slaagde Olympia er afgelopen zaterdag  eindelijk in de eerste drie  punten te pakken na de toch wel enigszins verrassende 1-0 overwinning op VIOS V.; Willard Visscher was de maker van de enige treffer.

Samen met Hulshorst  sluit  Olympia (voorlopig) de rijen in deze klasse  maar het zal duidelijk zijn dat de groen-witten zich zo spoedig willen distanciëren van deze weinig benijdenswaardige laatste plaats.

Het jongste succes tegen de Vaassenaren zal het zelfvertrouwen daarbij ongetwijfeld een positieve impuls hebben gegeven.

Na vandaag komen de Elburgers pas over vier weken weer in actie op  vertrouwde bodem. Met een onderbreking van een vrij (beker)weekend, wachten twee loodzware uitwedstrijden tegen achtereenvolgens VIOS V. en Hatto Heim. Het zou dan ook een mooie opsteker betekenen als de ploeg van Siemen Lindeboom de wedstrijd winnend  weet af te sluiten.

De laatste keer dat de twee opponenten elkaar troffen was in het seizoen  2017-’18. De wedstrijd in Elburg eindigde toen in 1-0 terwijl Olympia op haar beurt met 2-0  won in Hasselt. Wat misschien alleen de 60-plussers onder de supporters zich zullen kunnen herinneren is dat dit duel ook al in het begin van de jaren  zeventig  van de vorige eeuw op het programma stond.

De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erik Geubels.

Laatste nieuws