Nieuws

Opnieuw nipte nederlaag voor Elburger Sportclub

Elburger Sportclub heeft in de uitwedstrijd tegen Hatto Heim in Hattem een uitstekende indruk achter gelaten, maar kon niet verhinderen dat de koploper met een kleine 1-0 overwinning aan het langste eind trok.  Met name in de eerste helft toonde de ploeg van oefenmeester Siemen Lindeboom zich gelijkwaardig aan de tegenstander, die vrijwel geen kans weggaf en zich in verdedigend opzicht goed staande hield. De Hattemers  die enkele weken geleden de eerste periode-titel in de wacht sleepten, konden dit predikaat nauwelijks waar maken en kregen de goed gegroepeerd spelende en zich taai verzettende Elburgers  nooit echt in de  houdgreep. In het laatste kwartier van de eerste helft verschenen de blauw-witten zelfs enkele malen gevaarlijk voor het doel van de thuisclub.

Direct na de hervatting waren de voor deze gelegenheid in het zwart gestoken gasten zelfs heel dichtbij de openingstreffer. Een venijnig schot van de kleine Sven Wastenecker verdween via een Hattemer en de lat rakelings over het vijandige doel. Uit de toegestane hoekschop ontstond hierna een geweldige scrimmage, maar de thuisclub had over het nodige fortuin niet te klagen dat de bal  niet in het doel verdween.

Bij de blauw-gelen gingen nu alarmbellen af en de Elburgers waren  vervolgens  de regie kwijt  waarna Aron Winkelhorst voor de enige en beslissende treffer zorgde. De thuisclub werd nu wel wat  dreigender en met name via de rechtervleugel ontstond veel vrijheid. Een tweede treffer zou de doodsteek hebben betekend, maar mede door het sterke optreden van het centrale verdedigingsduo Joël Schenk/Robert Radstaak en enkele uitstekende reddingen van doelman Bjarn Onderstal mocht de ploeg blijven hopen op een positief resultaat. Helaas, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robin van Gelder keerden de machteloze Elburgers met lege handen terug naar het vestingstadje.  

 

 

 

 

 

 

Laatste nieuws