Nieuws

Na vier weken weer thuiswedstrijd voor Elburger Sportclub

Na vier weken staat er voor Elburger Sportclub a.s. zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma. Op de laatste dag van november is BAS uit het naburige Biddinghuizen  te gast op het Burgem. Bode sportpark.

Inmiddels is de competitie tot  een derde gevorderd en hebben zich vier ploegen (Hatto Heim, VIOS V., Rouveen en Zwolsche Boys) licht afgescheiden, terwijl we vanaf  plaats negen de mindere goden in deze klasse terugvinden.

Tot deze laatste groep behoort ook Elburger Sportclub dat met negen punten uit evenveel wedstrijden een  bescheiden elfde plaats inneemt.

Op de slotdag van de competitie zou dit wèl een veilige positie betekenen, maar zover is het nog lang niet ! Met een goede serie voor de winterstop zouden de blauw-witten met een enigszins bevredigend gevoel dit kalenderjaar af kunnen sluiten.

De formatie van Siemen Lindeboom moest in de afgelopen periode drie achtereenvolgende nederlagen incasseren, waarbij het o.a. wel twee ploegen uit de top drie trof die beiden met het kleinst mogelijke  verschil (1-0) verloren gingen. Met name in de jongste ontmoeting tegen koploper Hatto Heim lieten de blauw-witten een uitstekende indruk achter.

BAS doet het, ondanks de recente nederlaag (1-2)  tegen VIOS V., met 13 punten gewoon goed.  In tegenstelling tot de thuisclub beschikt men over veel routine en ervaring.  Zo maakt clubicoon Stefan Tolhoek al sinds mensenheugenis deel uit van de polderploeg.

In de voorbije jaren kruisten de twee opponenten regelmatig de degens. De laatste keer was dat in het seizoen 2017-’18 en werden de punten broederlijk verdeeld. Na de 2-4 nederlaag in Elburg wisten de blauw-witten de return in Biddinghuizen met een ruime 4-0 zege af te sluiten.

Het duel in Elburg begint om 14.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Richard Teunissen.

 

Laatste nieuws