Nieuws

ESC JO11-2 blijift winnen

Zaterdag werd er weer een wedstrijd door onze jongens gespeeld. De tegenstander was USV Nieuwleusen JO11-1 en die stonden 3 punten onder ons. We konden bij winst zelfs nog een plekje gaan stijgen, maar zouden dus in ieder geval meer afstand gaan nemen van onze directe tegenstander. Na weer een zeer goede trainingsweek, waarin we aan bepaalde dingen hebben gewerkt, mochten de jongens het vandaag weer gaan laten zien. We verwachten een moeilijke tegenstander, dus de jongens waren zeer goed voorbereid en scherp. Nadat we in de kleedkamer vragen hadden gesteld wat de belangrijkste punten zijn om deze wedstrijd te kunnen winnen, gingen de jongens messcherp het veld op. De wedstrijd begon en we gingen meteen vol in de aanval en zetten de tegenstander flink onder druk. Dit resulteerde al binnen een minuut tot de 1-0 door een doelpunt van Daan Broekhuizen onze superspits op aangeven van Vince Hoekert. De jongens sprongen elkaar in de armen en gingen vol door om de tegenstander wederom onder druk te zetten. Het was Vince Hoekert die al heel snel de 2-0 liet aantekenen na een vlot lopende aanval van onze kant. En nog voor het eind van de eerste kwart, wisten we zelfs nog de 3-0 te scoren. Het was wederom Vince Hoekert die het doelpunt maakte op aangeven van Daan Broekhuizen. Het was voor iedereen schitterend om te zien hoe de Leeuwen van JO11-2 aan het voetballen waren. De ene aanval was nog mooier dan de andere. Maar ook verdedigend stond het echt geweldig, want wat USV ook probeerde, ze werden niet gevaarlijk. Er werd door de trainer aangedrongen om vooral zo door te gaan en USV onder druk te houden. En de jongens voerden dit dan ook perfect uit. De 5-0 kwam van de voet van Stijn Westerink op aangeven van Ivan van Vleeren. Nog voor het half uur om was, kwam de 5-0 op het scorebord na een schitterende actie en doelpunt van Xander van Dam. Er werden wederom complimenten uitgedeeld, maar ook gewaarschuwd dat de wedstrijd nog niet afgelopen was. De Leeuwen gingen het veld weer op voor de 3de kwart, maar het was nu wel iets minder. Want de gemakzucht kwam iets meer om de hoek kijken en USV kwam er nu een paar keer gevaarlijk uit. Maar met onze briljante keeper Joep van Ommeren in het doel, kon USV geen doelpunt maken. De mooiste redding van Joep kwam dan ook in deze kwart, want hij plukte een schot op een heerlijke manier zwevend uit de lucht en had hem klemvast! En toen was het weer de beurt aan ons, want het was Vince Hoekert die de bal indribbelde vanaf de zijlijn en de bal op een schitterende manier over de keeper heen schoot in de verre hoek. Met de 6-0 stand konden we gaan beginnen aan de laaste kwart. De opdracht was nu om proberen de nul te houden en druk naar voren te houden. De laatste kwart was iets meer een wedstrijd, want het spel golfde nu iets meer op en neer. Maar de verdediging stond echt enorm goed te spelen en Joep hield zijn doel schoon. En we kwamen toch met een paar heerlijke aanvallen eruit. Het mooiste doelpunt kwam in deze kwart. Want USV was in de aanval en wij onderschepten de bal in onze verdediging. En met een 4-tal passes was het uiteindelijk Ivan v Vleeren die scoorde. Het werd zelfs nog 8-0 door wederom een doelpunt van Stijn Westerink op aangeven van Vince Hoekert. Het leek erop dat we dus inderdaad de nul zouden houden, maar een minuut voor tijd kregen we een vrije trap tegen. De werd van richting veranderd, waardoor deze onhoudbaar was voor Joep van Ommeren en wat dan toch nog een tegendoelpunt betekende. Dit doelpunt werd groots door USV gevierd, wat ook voldoende zei over de kracht en het spel van ons team. We mogen wederom trots zijn op onze jongens. Graag tot volgende week, want dan spelen we wederom thuis om 8.30 uur tegen Berkum JO11-5.