Nieuws

Zorgelijke situatie voor Elburger Sportclub

De situatie voor Elburger Sportclub gaat na de 2-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen BAS  uit Biddinghuizen langzamerhand zorgwekkende vormen aannemen. De blauw-witten zijn inmiddels op de twaalfde plaats beland en dit zou aan het eind van de rit p/d-wedstrijden betekenen. Zover is het gelukkig nog niet en in de resterende twee wedstrijden voor de winterstop en zeker in de tweede competitiehelft  moet de formatie van oefenmeester Siemen Lindeboom de weg naar herstel zien te vinden  om niet verder af te glijden.

Door deze nederlaag, de vierde op rij, zijn de blauw-witten met  slechts 10 treffers niet alleen de minst productieve ploeg in deze klasse, maar met 25 tegendoelpunten ook de meest gepasseerde.

Echte hoogtepunten  vielen er in de openingsfase nauwelijks te noteren, maar na ongeveer een kwartier spelen sloeg BAS onverwachts toe. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door de Elburgers aanvankelijk tot hoekschop verwerkt. De bal werd hieruit scherp voor het doel   gebracht, waar de geheel vrijstaande Mike Geres iedereen te vlug af was en en zijn ploeg aan de leiding bracht.

De thuisclub probeerde een passend antwoord te vinden maar door gebrek aan stootkracht en raffinement kwam BAS niet  echt in de  problemen. Onverwachts viel na bijna een half uur spelen toch de gelijkmaker en Lars Lamberink na een geslaagde aanval doelman Rudo Timmerman van dichtbij passeerde.

Aanvankelijk leek het er op dat met deze gelijke stand ook de rust aan zou breken, maar het was opnieuw Geres die BAS, na vertwijfeling in de Elburger-afweer,  weer op voorsprong bracht.

Zeker in de openingsfase van de tweede helft waren de rood-witten enkele malen dichtbij uitbreiding van de voorsprong, maar doelman Bjarn Onderstal hield zijn ploeg met enkele uitstekende reddingen in de race. Zelf was de onmachtige blauw-witte aanvalslinie niet in staat om de BAS-defensie voor de tweede keer te verschalken om zodoende in ieder geval nog een puntje aan dit duel over te houden.

Laatste nieuws