Nieuws

Elburger Sportclub niet verder dan remise: 1-1

In een regelrechte zes-punten-wedstrijd is Elburger Sportclub in het uitduel tegen hekkensluiter Hulshorst niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Het was duidelijk te zien dat hier twee ploegen aan  het werk waren in de kelder van deze klasse.  De doelpunten waren zo’n beetje de enige hoogtepunten in deze kwaliteitsarme wedstrijd.

De eerste dreigende actie was weliswaar voor de thuisclub, maar over het algemeen was het toch  Elburger Sportclub dat wat vaker voor het vijandelijke doel te vinden was. Nadat eerst Lars Lamberink uit een moeilijke rakelings naast had geschoten was het halverwege de eerste helft broer Max die aan de basis stond van de openingstreffer.  Uit een toegekende vrije schop deponeerde de jongste van de twee de bal scherp voor het doel waarna Bas Flier het laatste tikje gaf. De betere kansen waren hierna voor de blauw-witten maar verzuimden om de voorsprong te verdubbelen. Het leek erop dat met deze stand de rust aan zou breken, maar door een persoonlijke fout in de Elburger-afweer,, kwam de thuisclub middels Krijn Eckhardt toch op gelijke hoogte.

Gesteund door dit succes ontketende Hulshorst in de beginfase van de tweede helft direct een kortdurend offensief(je) maar de  Elburger defensie hield zich staande. De blauw-witten deelden hierna overwegend de lakens uit, maar tot echte grote kansen kwam men niet.

In de slotfase was er zowaar nog sprake van enige opwinding. De assistent-scheidsrechter van Hulshorst  haalde zich de woede op de hals van de Elburgers door bij een aanval, geheel ten onrechte, voor  buitenspel te vlaggen en vervolgens een zeer kansrijke actie door de arbiter werd afgeblazen.

Laatste nieuws