Nieuws

Laatste (thuis)wedstrijd voor Elburger Sportclub

Voordat de winterstop begint wordt a.s. zaterdag de  laatste competitieronde van dit jaar gespeeld. Op het eigen Burgem. Bode sportpark is Elburger Sportclub de gastheer van SC Rouveen uit het gelijknamige plaatsje.

Na het gelijke spel (1-1) j.l. zaterdag tegen Hulshorst hebben de blauw-witten inmiddels de dubbele cijfers bereikt met een overigens mager puntentotaal van tien.  Rouveen, dat de derde plaats bezet, doet het een stuk beter en door de recente 4-2 overwinning op het bezoekende VIOS V. heeft de formatie van Eddy Zwijnenberg het dubbele aantal verzameld.

Deze ruime zege onderstreept nog maar eens de productiviteit van de sub-topper die met 27 treffers de op één na meest scorende ploeg is in deze klasse.

Slechts éénmaal eerder stonden de opponenten tegenover elkaar. In het seizoen 2017-’18 eindigde het duel in Rouveen in een 2-0 zege voor de Elburgers, terwijl de return geen winnaar kende: 0-0.

A.s. zaterdag dus de laatste wedstrijd in 2019. Een jaar dat wat de Elburgers betreft geen reden tot juichen gaf. Na de onoverkomenlijke degradatie in mei j.l. zal de ploeg ook in het huidige seizoen alle zeilen moeten bijzetten om niet verder af te glijden.

Op zat. 25 jan. a.s wordt de competitie hervat met de uitwedstrijd tegen gemeentegenoot DSV ’61.

De ontmoeting in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Heijmeriks.

Laatste nieuws