Nieuws

6e editie ESC nieuwjaarstoernooi geslaagd

Zaterdag 4 januari konden de voetbalschoenen alweer uit het vet gehaald worden omdat de 6e editie van het nieuwjaarstoernooi op het programma stond.

Vroeger, toen er nog echte winters waren met vorst, sneeuw en natuurijs, had je nog een winterstop van december tot en met februari, maar tegenwoordig begint voor de meeste teams in januari de competitie alweer.

Het deelnemersveld bestond deze editie uit alle seniorenteams (behalve het 4e), waarbij het 1e met 2 teams voor de dag kwamen, de JO19-1 en de JO17-1. Deze 10 teams kwamen in 2 poules van 5 in actie om te strijden om de poulewinst en daarmee een finaleplek. Rekening houdend met de fysieke toestand van de hogere seniorenteams na de kerstperiode, werd er gespeeld op een half veld en 7 tegen 7.

Nadat alle kruitdampen opgetrokken waren bleek dat de beide teams van het 1e, zoals ze ook wel aan hun stand verplicht waren, met respectievelijk 12 en 10 punten de poule wisten te winnen.

In poule B ging dit ten koste van het 3e team die ook knap 10 punten bij elkaar wisten te harken, alleen minder vaak het doel wisten te vinden.

Goed voor het zelfvertrouwen dus van de 1e selectie, die dit hopelijk mee kunnen nemen naar de 2e seizoenshelft.

Behalve het opdoen van weer wat wedstrijdritme is dit toernooi natuurlijk ook goed voor de onderlinge band binnen de vereniging. De sfeer was erg goed tijdens de wedstrijden en we kunnen dan ook tevreden terugkijken op een goed verlopen toernooi.

Als toernooileiding willen we in het bijzonder de scheidsrechters bedanken voor het in goede banen leiden van de wedstrijden. Gerrit ten Have voor het schoonmaken van de kleedkamers, Gerrit Bos voor de wedstrijdleiding, Jimmy Roessler voor de medische back-up en restaurant “De Haas” voor de overheerlijke snert die er te krijgen was.

Laatste nieuws