Nieuws

Hervatting competitie met derby DSV ’61 – Elburger Sportclub

De hervatting van de competitie, a.s. zaterdag, laat voor de voetballiefhebbers in Doornspijk en Elburg direct al een aantrekkelijke affiche zien. Op het gemeentelijk sportpark De Haere kruisen DSV ’61 en Elburger Sportclub, voor het eerst dit seizoen, de degens.  

Deze gemeentelijke derby stond in het verleden al diverse malen op de kalender en de laatste confrontatie dateert uit het seizoen 2017-’18. Elburger Sportclub won toen de thuiswedstrijd (2-0) terwijl in de return de blauw-witten diep in blessuretijd  nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur sleepten.

Na de degradatie maakt Elburger Sportclub ook in de huidige klasse moeilijke tijden door.  De jonge en onervaren ploeg van oefenmeester Siemen Lindeboom verzamelde tot nu toe elf punten en staat (ook) op de elfde plaats. Een positie die aan het eind van het seizoen directe handhaving zou betekenen, maar er zullen in de tweede competitiehelft dan echter wel meer punten moeten worden behaald.

DSV ’61 heeft met een puntentotaal van zestien wat meer lucht, maar zal  niet geheel tevreden zijn over het verloop van de competitie tot nu toe.

Opvallend is dat de ploeg van de aan het eind van dit seizoen vertrekkende oefenmeester Eti Jansen in nog geen enkele thuiswedstrijd een overwinning wist te behalen.

Niet alleen vanwege dat aspect, maar ook het feit dat de oranjehemden voor  wedstrijden als deze nauwelijks extra gemotiveerd hoeven te worden, mogen de Elburgers op een warm onthaal rekenen.  

Het duel op het sportpark aan de Haerderweg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter  Reinier van Leeuwen.

Laatste nieuws