Nieuws

DSV ’61 – Elburger Sportclub eindigt onbeslist; 1-1

Met vooraf een indrukwekkende minuut stilte, n.a.v. het overlijden van clublegende en ere-lid Wijnand Hofman, troffen de gemeentegenoten DSV ’61 en Elburger Sportclub dit seizoen elkaar voor de eerste keer op sportpark De Haere. Het had ook de eerste keer moeten zijn dat de thuisclub eindelijk eens een overwinning zou moeten weten te behalen op vertrouwde bodem. Zover is het echter  niet gekomen want ondanks het feit dat het aan strijd niet ontbrak stond er, in deze  kwaliteitsarme wedstrijd,  na ruim negentig minuten een 1-1 eindstand op het scorebord.

DSV startte veelbelovend en nadat al na enkele minuten spelen  Gerrit Hoekert  een dot van een kans om zeep  had geholpen om de score te openen, was het na ongeveer een kwartier spelen wèl raak. De Elburger-defensie had bij een DSV-aanval de geheel vrijstaande Jeffrey Schreurs over het hoofd gezien die vervolgens op vrij eenvoudige wijze de oranje-aanhang kon laten juichen.

De Doornspijkers waren hierna wel wat dreigender, met name via de rechtervleugel, maar echte doelrijpe kansen ontstonden er niet.

Zonder dat de formatie van Siemen Lindeboom nog echt gevaarlijk was geweest, viel na ruim een half uur toch de gelijkmaker. Bij een Elburger-aanval  toucheerde één der DSV-verdedigers de bal met de hand en arbiter Reinier van Leeuwen was resoluut in zijn beslissing: strafschop ! Max Lamberink liet doelman Laurens Dekker vanaf de kalkstip kansloos.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans en hadden de Elburgers de wedstrijd beter onder controle. Door een pittig slotoffensief van de Doornspijkers kregen de blauw-witten het nog even zwaar te verduren, maar mede dankzij een formidabele redding van doelman Bjarn Onderstal liet de ploeg het kostbare puntje niet meer door de vingers glippen.

Laatste nieuws