Nieuws

Eerste overwinning voor ESC JO11-2 na de promotie

Nadat de jongens 3de waren geworden in de competitie van de 3de klasse, gingen we door naar de 2de klasse. Helaas ging vorige week de wedstrijd tegen VSCO niet door, maar afgelopen zaterdag was het dan toch eindelijk zover. Er stond de competitiewedstrijd gepland in Biddinghuizen tegen BAS JO11-1. Helaas was Dennie Martink geblesseerd en gingen we met de volgende spelers op pad: Joep v Ommeren, Ruben Zoet, Jesse Bruijnes, Wessel Balk, Vince Hoekert, Xander v Dam, Daan Broekhuizen, Ivan v Vleeren en Stijn Westerink. We begonnen redelijk, maar toch duurde het een poosje voordat we het 1ste doelpunt maakten. Het was Ivan van Vleeren die het doelpunt maakte op aangeven van Daan Broekhuizen. Maar de wedstrijd ging echt gelijk op in het begin, dus het was ook niet raar dat BAS weer op gelijke hoogte kwam. Maar bij vlagen waren we echt geweldig aan het voetballen en speelden de bal uitstekend rond. Het was uiteindelijk Stijn Westerink die het net wiste te vinden op aangeven van Ivan v Vleeren. Na het 1ste kwartier werden er complimenten uitgedeeld en verteld om vooral zo door te gaan. En de jongens gingen ook door, want het was wederom Stijn Westerink die het net wist te vinden en de 1-3 liet aantekenen. Het was Xander van Dam die zelfs de 1-4 wist te scoren en achterin stond het als een huis. Joep had de dag van zijn leven en keepte echt ongelooflijk goed. Maar ook de rest van de spelers deden echt uitstekend werk en de ene aanval was nog mooier dan de andere. Dit resulteerde helaas niet in nog meer doelpunten. Na een half uur stond het dus 1-4 voor de boys van ESC, maar ze werden wel gewaarschuwd om goed op te blijven letten, want de wedstrijd was nog zeker niet gespeeld. Vervolgens begonnen we aan het laatste half uur, maar BAS wist vanuit het niets ineens toch de 2-4 te scoren. We waren even een beetje van slag af en meteen erop scoorde de jongens van BAS zelfs de 3-4 en was de spanning dus weer helemaal terug in de wedstrijd. Gelukkig herpakten onze jongens zich weer en scoorden we op een schitterende manier de 3-5 door een doelpunt van Vince Hoekert op aangeven van Ivan. En de ban was weer gebroken. De 3-6 kwam van de voet van Ivan en ditmaal op aangeven van Stijn Westerink. In de laatste kwart werd het zelfs nog 3-7 door wederom een doelpun van Ivan en het was op aangeven van een keihard werkende Daan Broekhuizen. Vervolgens was het Jesse Bruijnes die de bal opving en op een geweldige manier de 3-8 scoorde. Achterin stond het uitstekend en waren ze enorm belangrijk. Iedereen werkte keihard en ondanks de vermoeidheid en vele pijntjes bleven de jongens echt keihard werken. Vlak voor tijd werd het nog wel 4-8, maar hier bleef het bij. De 1ste wedstrijd in de nieuwe klasse werd dus omgezet in een overwinning en vooral de manier waarop mogen we enorm trots zijn. Graag tot de volgende keer…..

Laatste nieuws