Nieuws

Blamerende nederlaag voor Elburger Sportclub

De belangrijke zes-punten-wedstrijd in en tegen Oene is voor Elburger Sportclub uitgelopen op een groot fiasco; de formatie van oefenmeester  Siemen Lindeboom leed een blamerende 4-0 nederlaag !

Na de bemoedigende resultaten van de laatste tijd leek de ploeg op weg naar herstel, maar door dit teleurstellende resultaat zijn de Elburgers opnieuw onder de fatale streep terecht gekomen.

Hoewel het matige niveau van de wedstrijd typerend was voor de posities van beide ploegen op de ranglijst waren in de eerste helft de betere kansen voor de Elburgers en een voorsprong zou dan ook zeker niet hebben misstaan. Tot tweemaal toe dook Bas Flier op voor het doel van Wim Riphagen maar kwam helaas niet tot scoren. Na een half uur spelen kregen de blauw-witten een personele tegenslag te verwerken toen doelman Bjarn Onderstal bij een actie dusdanig geblesseerd raakte en zich vermoedelijk met een gebroken sleutelbeen moest laten vervangen door Thomas de Besten. Die wist overigens op slag van rust met een uitstekende redding een voorsprong voor de thuisclub te voorkomen.

In de tweede helft waren de blauw-witten opnieuw dichtbij de openingstreffer na goed voorbereidend werk van Jaap Palaskonis, maar ook nu   verzuimde Flier de trekker over te halen.

Hierna ging er binnen tien minuten veel zo niet van alles mis bij de Elburgers en maakte Oene  vervolgens gretig gebruik van de ontstane chaos in de defensie. Eerst waren het Jasper Mosterd en Patrick Kamphuis die hun ploeg op een 2-0 voorsprong zetten, waarna opnieuw Kamphuis met een derde treffer de wedstrijd in feite al in een vroeg stadium in het slot  gooide. Het verzet van de murf geslagen  blauw-witten was gebroken en moesten vervolgens lijdzaam toezien hoe Oene met een tweede treffer van Mosterd een onverwacht ruime 4-0 overwinning behaalde.

 

Laatste nieuws