Nieuws

In memoriam: Ton (Tonnie) Waanders

Zondag 12 april is er op 66-jarige leeftijd een einde gekomen aan het leven van Ton Waanders. Al jaren kampte Tonnie met lichamelijke beperkingen maar was desondanks, waar mogelijk, als vrijwilliger actief voor onze club.

Ton kwam in het midden van de jaren zestig naar Elburg toen zijn vader als docent aan de Burgemeester Folkertschool (LTS) een baan kreeg. Een ingrijpende gebeurtenis in zijn leven was het overlijden van zijn moeder. Hij meldde zich al snel als voetballer aan bij ESC. Hier doorliep hij de jeugdelftallen en begin jaren zeventig maakte hij met o.a. Henk Smit, Cees Hoek en Henk Dijkhuizen de overstap naar de 1e selectie.

Tonnie was een razendsnelle, technische en behendige voorhoedespeler. Hij speelde diverse wedstrijden in het eerste elftal. Op jonge leeftijd kreeg hij echter al te maken met fysieke tegenslagen, waarbij acute reuma hem noopte om met voetbal te stoppen. In latere perioden is hij nog wel weer actief geweest al zaalvoetballer.

Mede door zijn werkzaamheden verdween hij bij de club wat uit beeld hoewel hij altijd trouw de vereniging op afstand volgde: ESC was en bleef zijn club. Een jaar of zes geleden keerde hij als vrijwilliger terug bij de club als kantinemedewerker. Met zijn jarenlange horeca-ervaring  paste dat perfect bij hem. Samen met Herrald Hulst zorgde hij voor een vlot draaiende kantine waarbij hij voortdurend op creatieve manier met vernieuwingen bezig was. Ondanks zijn fysieke beperkingen was hij immer opgeruimd en positief ingesteld en bediende hij een ieder met vriendelijkheid. “Met liefde bereid” was zijn vaak gehoorde lijfspreuk. Nooit zichzelf op de voorgrond plaatsend was hij vooral dienstbaar aan een ieder die hij kon helpen.

Hij verhuisde in 2017 naar het Nieuwe Feithenhof. Vanuit zijn appartement had hij zicht op het sportpark. Zijn algehele conditie nam echter af, soms was ziekenhuisopname noodzakelijk, en het werd moeilijker voor hem om zich in te zetten voor de club. Vorige week moest hij met longontsteking worden opgenomen in het ziekenhuis en dit bleek fataal voor hem.

Als vereniging verliezen we in Tonnie een goed en fijn mens. Dienstbaar en vriendelijk zette hij zich in voor onze club. Met mooie verhalen van vroeger en de nodige humor was hij een kleurrijk persoon binnen ESC. We gaan hem enorm missen.

We wensen zijn dierbaren alle sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bekijk rouwkaart

Laatste nieuws