Nieuws

In memoriam Henk Hagendoorn (1942)

In memoriam Henk Hagendoorn (1942)
Vanmorgen bereikte onze het trieste nieuws van het overlijden van Henk Hagendoorn. Bijna zijn hele leven was Henk verbonden aan onze club, eerst als jeugdspeler en op 17 jarige leeftijd al debuterend in het eerste elftal. In zijn debuutjaar was hij onderdeel van het kampioensteam dat naar de 3e klasse promoveerde. 14 Jaar lang was hij een vaste waarde in het eerste elftal. Hij was een groot talent en speelde in diverse vertegenwoordigende elftallen van de afdeling Zwolle. PEC Zwolle (toen 2e divisie) benaderde hem maar dat wees Henk af.

Als buitenspeler was Henk voor tegenstanders vaak niet te stoppen. Met zijn kleine postuur was het een handige dribbelaar, die tegenstanders gemakkelijk passeerde en daarna met verfijnde voorzetten de spitsen van zijn team bediende. Na zijn periode in het eerste elftal heeft Henk nog een tijdje in lagere teams gespeeld maar eind jaren zeventig stopte hij met zijn actieve voetbalcarrière.

Actief bleef Henk als vrijwilliger voor de club. Als loodgieter/ installateur is hij bij alle bouwactiviteiten en uitbreidingen op ons sportpark wel actief geweest. Ook verrichtte hij door de jaren de nodige onderhoudswerkzaamheden. Nooit deed de club tevergeefs een beroep op hem. Daarnaast was hij met zijn vaste kameraden elke zaterdag op het sportpark te vinden. Als toeschouwer bij de wedstrijden van het eerste of gezellig in de namiddag even borrelen en bijkletsen. Zo’n drie jaar geleden kwam daaraan een einde. Henk werd ziek en kon niet meer beter worden. Langzaam ging zijn gezondheid achteruit en steeds minder kon hij zijn huis aan de Vackenordestraat verlaten. Zijn naaste kameraden bleven hem trouw bezoeken. De afgelopen week verslechterde zijn gezondheid snel en overleed hij.

Henk was een rustige en bescheiden jongen, die nooit op de voorgrond trad maar wel iemand waar je van op aan kon. Dienstbaar heeft hij zijn leven lang zich voor de club ingezet. Met hem verliezen we een waar clubicoon.

We wensen zijn familie en dierbaren alle sterkte met dit grote verlies.

Laatste nieuws