Nieuws

#10 van de voorzitter

De kop is eraf. De bal rolt weer. De meeste teams zijn begonnen met hun voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen in de vorm van trainingen, oefenwedstrijden en zelfs al een paar bekerwedstrijden. Het enthousiasme en de motivatie is groot mede omdat na ruim 5 maanden van voetbalstilte er eindelijk weer gevoetbald kan worden. Ook de passieve voetballiefhebber kan weer genieten langs de lijn en in de kantine. Weliswaar gelden er nog steeds protocollen en richtlijnen in verband met COVID-19, maar dat neemt iedereen graag op de koop toe. Het belangrijkste is dat iedereen weer op zijn eigen manier kan en mag genieten van onze mooie voetbalsport.

Het leven zit echter vol tegenstellingen. Zo bereikte ons afgelopen vrijdag het droevige nieuws dat Rik Nap na een lange, slopende ziekte is overleden. We kennen Rik al jarenlang als een trouw, betrokken en zeer gewaardeerd lid van de Elburger Sportclub. Zijn dochters Melissa, Danique en Nadia voetballen alle drie bij ons Dames 1 en schoonzoon Bjarn is keeper bij onze eerste selectie. Namens de Elburger Sportclub wensen we de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Begin augustus vond voor de eerste keer de Frix Voetbaldag plaats op ons sportpark. Voetballers en voetbalsters en hun niet-voetballende vrienden en vriendinnen tussen de 10 en 13 jaar mochten hieraan deelnemen. Maar liefst 42 deelnemers kregen een voetbaltraining, een sprinttest, een toernooi en een maaltijd aangeboden. Gezien het enthousiasme bij de deelnemers en de organisatoren is dit evenement zeker voor herhaling vatbaar.

Medio augustus was de Elburger Sportclub gastheer voor de Goalstars Keepersschool. Het was wederom een zeer succesvolle driedaagse met allerlei clinics voor 35 Belgische keepers en 5 keepers van onze eigen vereniging. Het geheel stond onder de prima leiding van oud-Elburger Berry Hooghordel.

Afgelopen zaterdag was de aftrapdag  voor onze jeugd van 8 tot en met 12 jaar. Onze jeugdige voetballers en voetbalsters werden ontvangen met een ontbijt gevolgd door een teambuildingsactiviteit. Daarna stond er een echte voetbalclinic op het programma verzorgd door de spelers van onze eerste selectie. Het enthousiasme en de motivatie bij de 120(!) deelnemers was groot en de organisatie was uitstekend geregeld. Dank aan en complimenten voor degenen die bij de organisatie betrokken waren.

Zoals reeds eerder aangekondigd wordt de Algemene Ledenvergadering gehouden op maandag 5 oktober a.s. De vorm waarin deze vergadering wordt georganiseerd zijn we nog aan het onderzoeken. Veel zal hierbij afhangen van de mogelijkheden en onmogelijkheden in het kader van COVID-19. Uiteraard zullen we hierover tijdig communiceren.

Het gebruik van de accommodatie (kantine, bestuurskamers, sponsorhome, kleedkamers en douches) wordt de komende maanden voor iedereen een enorme uitdaging. Ondanks alle COVID-19 maatregelen zal de situatie per week verschillen afhankelijk van de bezettingsgraad van de accommodatie. Dit doet des te meer een groot beroep op begrip, flexibiliteit en medewerking van ons allen. Volg vooral de instructies op van de trainers, leiders en accommodatiebeheerders zoals bijvoorbeeld niet meer dan 2 personen tegelijk douchen en niet meer dan 8 personen tegelijk in de kleedkamers. Ook is het belangrijk om de berichtgeving via de trainers en leiders en op onze website goed in de gaten te blijven houden.

Heel fijn dat we weer echt mogen beginnen, maar laten we vanwege corona wel extra rekening met elkaar blijven houden. Veel plezier het komende voetbalseizoen!

Jaap van der Beek
Voorzitter

Laatste nieuws