Nieuws

Themabijeenkomst talentherkenning en talentontwikkeling op 16 september

Op woensdag 16 september is er een themabijeenkomst voor alle jeugdtrainers, -coaches en -leiders in het kader van onze Visie op Talentherkenning en Talentontwikkeling. Deze visie maakt onderdeel uit van ons Jeugdvoetbalbeleidsplan wat wij als Technisch Hart aan het opzetten zijn. Voor  de zomervakantie hebben we onze Visie op Voetbal reeds gepresenteerd (aan de op dat moment bekend zijnde trainers/coaches) en in de loop van het seizoen zal de Visie op Trainen en de Visie op Leren uitgewerkt en gepresenteerd worden.

Waarom een Visie op Talentherkenning en Talentontwikkeling?

Als voetbalclub zijnde hebben we jaarlijks allerlei keuzes te maken op voetbalgebied. Denk hierbij aan het maken van teamindelingen, dispenseren of juist vervroegd doorschuiven van spelers, klasse-indeling van teams, aanstelling van trainers, indeling van trainingstijden, aanbieden van team- en andersoortige trainingen, de invulling van trainingen etc. etc. Maar ook jullie komen met jullie teams voor keuzes te staan; wel of niet gelijke speeltijd voor iedereen, spelers op vaste posities of juist niet, wat te doen bij spelerstekorten etc. etc.? Per onderwerp zijn er vaak diverse keuzemogelijkheden. Hoe komen we dan tot onze keuzes? De Visie Op Talentherkenning en Talentontwikkeling is daarvoor het basisvertrekpunt. Het moet een houvast bieden voor nu en in de toekomst waardoor we op gerichte wijze onze jeugdopleiding kunnen ontwikkelen. Essentieel is dat alle betrokkenen (jullie dus) begrijpen hoe we hiertoe gekomen zijn zodat er draagvlak ontstaat om de visie ook daadwerkelijk MET ELKAAR in de praktijk te implementeren.

De bijeenkomst op 16 september start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.10 uur) en zal in de kantine plaatsvinden. Vanwege het belang van het onderwerp gaan we uit van aanwezigheid van alle jeugdtrainers, -coaches en -leiders. Ben je verhinderd? Dan graag even afmelden bij Bas Tuininga (hoofd VBS – o13), Sjoerd van der Heide (hoofd o15 -o19) of Jan Kees van Putten (hoofd meiden en dames).

Wij zien uit naar jullie komst!

Laatste nieuws