Nieuws

Elburger Sportclub verliest met 2-0 van Zeewolde

Voorafgaand aan de bekerwedstrijd tussen Elburger Sportclub en Zeewolde werd een indrukwekkende  minuut stilte in acht genomen naar aanleiding van het overlijden van Rik Nap. Hij was nauw betrokken bij het Dames-1 team waarin zijn drie dochters spelen en schoonvader van doelman Bjarn Onderstal.

Elburger Sportclub verloor deze wedstrijd tenslotte met 2-0; beide treffers werden na de hervatting gescoord. De blessuregolf die de blauw-witten momenteel teistert zou als excuus kunnen worden aangevoerd voor deze nederlaag, maar dat is beslist niet terecht.  Een voorsprong in de eerste helft zou zeker niet hebben misstaan, want de blauw-witten kregen toen enkele uitstekende mogelijkheden.  Zo verscheen Rico Rianto tot tweemaal toe in ideale positie voor de Zeewolde-doelman terwijl ook Stef Alkema met wat meer precisie trefzeker had kunnen zijn. In verdedigend opzicht moest de thuisclub weliswaar enkele malen handelend optreden, maar bleef doelman Bjarn Onderstal de situatie telkens meester.

Zonder dat er in de tweede helft sprake was van spectaculaire momenten trof Alkema met een afstandsschot wel de deklat en zag Max Lamberink  een kopbal gestopt door de Zeewolde-goalie.

Toch moest de thuisclub na ongeveer een kwartier spelen het hoofd buigen en een goede aanval door Zeewolde werd verzilverd.

De Elburgers probeerden wel langszij te komen, maar brachten in aanvallend opzicht, in vergelijking met de eerste helft, te weinig. Tien minuten voor tijd stelde Zeewolde de zege veilig en moest Thomas den Besten, die na rust  Onderstal was komen vervangen, voor de tweede keer de bal uit het net halen.