Nieuws

Elburger Sportclub wint laatste bekerwedstrijd

Amper een week voor de start van de competitie,  met de gemeentelijke derby tegen  DSV ’61 als aansprekende seizoenouverture, heeft Elburger Sportclub in de laatste, met 2-1 gewonnen poule-wedstrijd om de KNVB- districtsbeker  tegen het bezoekende Sportclub Teuge geen grootse indruk achtergelaten. Zelfs niet gedurende vrijwel de gehele wedstrijd met een numerieke meerderheid. Al na acht minuten spelen moesten de gasten n.l. met 10 man verder omdat Jordy Bakkenes, die de alleen op zijn doelman Jesper Blumink afgaande Stef Alkema onderuit kegelde,  met een terechte rode kaart van scheidsrechter Peter van der Leek dus  zeer vroegtijdig  kon vertrekken.  Hoewel de vrije trap aanvankelijk niets opleverde bleef de thuisclub vervolgens wel in balbezit en besloot de ver opgerukte back Yanick Verweij met een afstandsschot  maar eens uit te halen; en met succes ! Buiten bereik van Blumink zeilde de bal in de bovenhoek. In het vervolg van de wedstrijd waren de Elburgers wel meer in balbezit en leek een tweede treffer een kwestie van tijd. Toch slaagden de voorwaartsen er niet in de voorsprong te verdubbelen  terwijl Teuge middels een kopbal van Lukas Louwman, die maar net naast ging,  zo maar op gelijke hoogte had kunnen komen.

Na de hervatting  kwam Teuge evenwel toch vrij spoedig naast de thuisclub.  De leidsman bestrafte een overtreding van één der Elburgers, binnen de lijnen, door naar de stip te wijzen.  Vanaf 11 meter liet Dave Bijsterbosch doelman Bjarn Onderstal vervolgens kansloos.  De thuisclub  ging opnieuw op zoek naar een voorsprong, maar na een uitstekende aanval leek het er nota bene op dat Teuge hierin zou slagen, maar op advies van de assistent-grensrechter  werd het doelpunt alsnog geannuleerd. In het laatste gedeelte van de wedstrijd drong de thuisclub steeds meer aan en mocht Rico Rianto zich met een fraaie goal de matchwinnaar noemen.

 

 

Laatste nieuws