Nieuws

Hoofdtrainer Siemen Lindeboom ziet ESC 1 groeien

Zaterdag begin ik, Siemen Lindeboom samen met mijn 1e selectie aan een nieuw seizoen in de 3e klasse C. Een klasse die ongewijzigd is als het gaat om de tegenstanders. Of de teams in dezelfde formaties en met dezelfde namen gaan komen is altijd weer even afwachten. Maar om eerlijk te zijn is dat ook niet iets waar ik als trainer mijn energie in steek. Voor mij staat de ontwikkeling van ons team, de spelers en de speelwijze altijd voorop.

Wat kunnen wij verwachten dit tweede seizoen van de selectie en de trainer. Als we kijken naar de selectie dan hebben wij in het vorige seizoen een goede basis gelegd als het gaat om de vorming van een nieuw team. Voor veel basisspelers was vorig seizoen het eerste of tweede seizoen in het 1e elftal van ESC.  Dit seizoen zijn er nog een paar mutaties geweest en kunnen we wel stellen dat we een groep hebben met potentie voor de toekomst.

Als trainer was het afgelopen seizoen ook mijn eerste jaar als hoofdtrainer. Als ik daarop terugkijk dan kan ik zeggen dat ik als trainer veel geleerd heb over het team, de spelers en de club.  Elburg is op mij overgekomen als een warme en open club. Misschien heeft het er mee te maken dat ik van Urk kom, maar vanaf dag 1 voel ik mij thuis bij ESC.

Hoe ziet de toekomst eruit voor ESC? Ik denk dat de club in zijn geheel grote stappen aan het maken is. Op verschillende vlakken zie ik mensen enthousiast en vol energie nieuwe plannen bedenken, uitwerken en uitvoeren. Op technisch vlak is de club ook met mooie ontwikkelingen bezig binnen de jeugdopleiding.

Voor het 1e team geld dat wij dit seizoen een duidelijke verbetering gaan laten zien ten aanzien van afgelopen seizoen. Dit betekent niet alleen mooier of beter voetballen, nee ook op de ranglijst willen wij een verschil zien ten aanzien van vorig seizoen.

Als hoofdtrainer van ESC 1 wens ik iedereen met een blauw- wit ESC-hart een goed en sportief seizoen toe.

Laatste nieuws