Nieuws

A.s. zaterdag: Elburger Sportclub – DSV ’61

Eindelijk ! Na ruim zes maanden zonder competitievoetbal gaat voor de meeste amateurclubs dit weekend het serieuze werk weer beginnen.

In plaats van  klussen of winkelen op zaterdagmiddag kunnen  de voetballiefhebbers  de verrichtingen van hun favoriete cluppie weer op de voet volgen.

Op de openingsdag van het nieuwe voetablseizoen  staat op het Burgem.  Bode sportpark direct al de altijd aansprekende en beladen gemeentelijke derby   Elburger Sportclub – DSV ’61 op het programma.

De “clash” behoeft eigenlijk nauwelijks enige introductie. De laatste jaren staat deze derby regelmatig op de competitiekalender, terwijl ook tijdens de RABO-Bank Veluwecup, ieder jaar in augustus, de twee opponenten elkaar regelmatig treffen. Dit jaar ging er, vanwege de coronacrisis, helaas een streep door dit populaire voorbereidingstoernooi.  Als alternatief werd er op 15 aug j.l., toch vriendschappelijk gespeeld en wisten de de Doornspijkers deze ontmoeting met 1-0 te winnen.

Het afgelopen, definitief afgebroken, seizoen telde 17 competitierondes w.o. de eerste ontmoeting op  De Haere tussen de twee rivalen op zat. 25 jan. j.l., die in 1-1 eindigde.

Zowel DSV ’61 als Elburger Sportclub werden de afgelopen weken uitgeschakeld in de strijd om de KNVB-districtsbeker.

Bij dergelijke wedstrijden mag van goed voetbal dan niet altijd sprake zijn, maar aan strijd en passie zal het, ook zaterdag,  zeker niet ontbreken.

Het duel in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Reinier van Leeuwen.

 

Laatste nieuws