Nieuws

KGS Diamond Nederland verlengt als subsponsor

De subsponsorovereenkomst tussen KGS Diamond Nederland en de Elburger Sportclub is met 3-jaar verlengd. De contracten zijn ondertekend door Evert Ruijter van KGS Diamond Nederland en Jan Hulleman namens de sponsorcommissie van de Elburger Sportclub. Als dank van waardering werd een fraaie bos bloemen overhandigd.

KGS Diamond is sinds haar oprichting in 1988 bijna onafgebroken sponsor van onze vereniging. Maar velen realiseren zich niet wat er achter het prachtige gebouw aan het havenkanaal in Elburg schuil gaat.
KGS is een Zwitserse onderneming (start in 1952), die in 1988 haar vleugels ging uitslaan. Na Nederland zijn er in de loop van de jaren wereldwijd nog meer dan 20 verkoop- en distributiekantoren bijgekomen in Europa, Amerika, Midden Oosten, Singapore, India, China en Australië. Ook heeft KGS wereldwijd 6 productiebedrijven en zijn ze marktleider op haar vakgebied. KGS is een technologisch gedreven bedrijf en produceert voornamelijk diamantgereedschap voor diverse markten, waaronder Keramiek, Glas, Steen, Composiet, Vloer, Metaal en diverse andere toepassingen.

Ongeveer de helft van de productie vindt verrassenderwijs in Elburg plaats. In Elburg wordt het zogenaamde diamant schuurpapier gemaakt. De productie hiervan is een uniek proces en KGS heeft dan ook diverse octrooien vastgelegd om dit te beschermen. Het bedrijf heeft te maken met hoogwaardige en complexe processen en werkt continue aan het verbeteren hiervan. Door haar efficiënte manier van werken is KGS in staat de kosten laag te houden.

Met dit schuurpapier kun je diverse materialen slijpen en polijsten, zoals natuursteen, glas, porselein, rotorbladen van windmolens en vliegtuigdelen. Ook voor thuis in de gereedschapskist zou een diamant schuurblokje niet misstaan, want ook messen, beitels en bijvoorbeeld schaatsen kun je hier uitstekend mee slijpen. Maar dat is nog een toekomstvisie en vergt veel onderzoek en marketing.

Naast productie wordt er ook vanuit Elburg verkoop gedaan en worden gereedschappen naar meer dan 70 handelaren wereldwijd geëxporteerd. In de Benelux en Duitsland is KGS direct actief bij eindverbruikers en levert naast diamantgereedschappen ook lijmen, kitten, reinigingsmaterialen, machines en aanverwante gereedschappen voor de natuursteenindustrie, vloerenmarkt en de tuin-en landbouw. Heel speciaal is dat KGS dicht bij huis, in Oldebroek, motorzagen (Uit haar RED programma) levert via Schuurhuis, die een compleet assortiment heeft voor de Infra en de plaatselijke stratenmakers.

Het zakelijke succes van KGS zit geworteld in de normen en waarden, die in die bijna  70 jaar nooit veranderd zijn, dit in tegenstelling tot de verandering van hun producten, waar KGS continue aan verbeteringen werkt. Ook op maatschappelijk gebied neemt KGS haar verantwoording, naast diverse lokale projecten en acties is KGS partner van FAKC en Project Maji. Mede dankzij KGS hebben duizenden mensen van plattelandsgemeenschappen in Kenia, toegang gekregen tot schoon en zuiver drinkwater. Dit middels een duurzame, efficiënte en op zonne-energie werkende wateroplossing. Geïntegreerde waterkiosken werden geïnstalleerd in Mutwamaki, Kavwea en Ulutya en Machakos County.

KGS hoopt nog lang sponsor van de Elburger Sport Club te blijven en onderstreept hiermee haar betrokkenheid bij het lokale verenigingsleven. Als vereniging danken we KGS voor hun jarenlange trouwe steun!

Meer informatie is te vinden op www.kgs.swiss

Industriestraat 2
8081 HG Elburg

W: www.kgsdiamond.nl
T: +31 525 68 55 00
E: salesnl@kgs.swiss

Laatste nieuws