Nieuws

In Memoriam: Leo Ruyter (1948)

Geheel onverwacht is vanmorgen Leo Ruyter overleden. Als geboren en getogen Elburger was Leo bijna zijn leven lang verbonden met onze vereniging. Een korte periode heeft Leo als actief voetballer geacteerd maar wielrennen had meer zijn voorkeur. Al in de jaren zeventig werd hij actief als secretaris in het bestuur van de club. Het begin van een lange carrière van vrijwilligersfuncties.

Na een periode van jeugdleider werd Leo weldra het gezicht van de supportersvereniging Blauw-Wit. Naast klaverjastoernooien, bingoavonden en diverse loterijacties was Leo nauw betrokken bij het organiseren van wedstrijden tegen clubs uit de Eredivisie en een aantal concerten met BZN en Golden Earring. Allemaal activiteiten die de club op de kaart zetten en zorgden voor financiële ondersteuning. Vanaf het begin was Leo betrokken bij de presentatiegids en verzorgde hij artikelen en interviews. Daarnaast was hij dertig jaar lang de man die de wedstrijden van het eerste elftal voorzag van een voorbeschouwing en een wedstrijdverslag.

Leo was ook onderdeel van de werkgroep die het jubileumboek nog onlangs realiseerde. Met zijn enorme kennis over de club was hij een vraagbaak bij wie men terecht konden voor allerhande feitjes en wetenswaardigheden. Natuurlijk kon een portret van hemzelf in het jubileumboek niet ontbreken hoewel hij dat dan zelf weer wat lastig vond, bescheiden als hij was.

Als Elburger SportClub verliezen we in Leo een zeer betrokken clubman. Vriendelijk en bescheiden deed hij getrouw zijn werk zoals hij dat ook in zijn maatschappelijk leven 40 jaar bij Stork (later Wärtsilä) had gedaan.  Een ware ambassadeur voor onze vereniging, die binnen de club met zijn karakteristieke optredens aan het Rad op zaterdagmiddagen een speciaal plekje had bij velen binnen de club. ‘Mister ESC’  is niet meer. Mogen de vele mooie en gedenkwaardige herinneringen aan LeoLeo ons tot troost blijven bij dit grote verlies voor onze vereniging.

We wensen zijn familie en vrienden sterke toe bij dit zo plotselinge overlijden.

Laatste nieuws