Nieuws

Jan Nagelhout nieuwe Hoofd Meiden- & Vrouwenvoetbal ESC

Nadat we vorige week al het mooie nieuws konden brengen, dat Bert Lowijs en Jan Dickhof ook komend seizoen als hoofdtrainersduo van Vrouwen 1 aan de Elburger SC verbonden blijven. Hebben we opnieuw een positief bericht te melden op het gebied van meiden- en vrouwenvoetbal.

De laatste jaren hebben we de ‘wind in de zeilen’ gekregen m.b.t. de aanwas van meiden en vrouwen bij ESC. Dat heeft ertoe geleid dat we nu twee vrouwenteams hebben en daarnaast een MO11, MO13, MO15 en MO17. Daar zijn we heel trots op! De ervaring leert echter ook dat het geen vanzelfsprekendheid is dat dit succes zomaar gecontinueerd wordt. En dat willen we wel! Sterker nog, we willen verder doorbouwen aan een bloeiende en groeiende meiden- en vrouwenafdeling binnen ESC. Het streven is om voor zoveel mogelijk meiden en vrouwen een passend trainings- en wedstrijdniveau te kunnen bieden. Zowel prestatief (selectie) als recreatief.

Enigszins door toeval kruisten de paden van ESC en Jan Nagelhout zich en bleken wederzijdse ambities bijzonder goed bij elkaar te passen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ESC, Jan gevraagd heeft om de functie te gaan vervullen van Hoofd Meiden- & Vrouwenvoetbal. En daar heeft Jan met veel enthousiasme positief op geantwoord.

Jan is al bijna 15 jaar actief in het meiden- en vrouwenvoetbal bij onze gewaardeerde buurtvereniging DSV’61 uit Doornspijk. Nadat een knieblessure op jonge leeftijd een einde maakte aan zijn eigen sportieve carrière. Is hij als respectievelijk assistent-trainer, trainer en coördinator actief geweest (en nu nog) binnen het meiden- en vrouwenvoetbal bij DSV’61. Zijn persoonlijke ambitie om het meiden- en vrouwenvoetbal steviger op de kaart te zetten in de regio gecombineerd met de eerder genoemde ambitie van ESC om door te groeien vanuit de huidige mooie basis. Hebben ertoe geleid dat Jan besloten heeft om de overstap van DSV’61 naar ESC te maken. Uiteraard zijn we daar bijzonder blij mee. Jan zal nauw samenwerken met de huidige coördinator meidenvoetbal, Jan Kees van Putten en de Hoofd Jeugdopleiding Wilfred Westerhuis. Jan is woonachtig in Elburg, getrouwd met Hannah (ex-speelster van ESC en nu nog actief bij DSV’61) en vader van Gijs (4) en Suus (2).

Vanaf deze plek heten wij Jan van harte welkom bij onze mooie club en wensen we hem veel succes en plezier in zijn nieuwe functie.

Laatste nieuws