Nieuws

#17 Van de voorzitter

Ondanks alle COVID-maatregelen zien we dat de trainingen van de jeugd druk bezocht worden en de bezettingsgraad bijna 100% is. Gelukkig trainen inmiddels ook bijna alle seniorenteams weer. Senioren tot 27 jaar kunnen weer gewoon in teamverband trainen, zonder 1,5 meter afstand. Senioren vanaf 27 jaar mogen weer in viertallen trainen met inachtneming van de onderlinge 1,5 meter afstand.

Achter de schermen is de KNVB druk bezig met de voorbereidingen van de KNVB Regiocup als alternatief voor de afgelaste reguliere competities. Zodra de maatregelen het toelaten gaat deze KNVB Regiocup van start zodat we dit seizoen toch nog met wedstrijden kunnen afsluiten. Het betreft kleine regionale competities in mei en juni. Voordeel van deze kleinschalige competities is dat de reisbewegingen beperkt zijn.

Vorige week dinsdag bereikte ons het droevige nieuws dat Gert Deelen is overleden. We herinneren ons Gert als een clubman in hart en nieren. Gert begon ooit zelf als voetballer in de jeugd en later bij de senioren van de Elburger Sportclub. Ook is hij jarenlang jeugdtrainer geweest bij onze club en daarna de inspirerende kracht achter onze voetbalschool. Met heel veel plezier, spelvreugde en passie bracht hij de allerkleinsten in de voetbalschool de eerste beginselen van de voetbalsport bij. Zijn warme, markante persoonlijkheid en zijn optimistische en positieve levenshouding zullen we heel erg gaan missen. We wensen de familie, vrienden en allen die hem dierbaar waren alle kracht toe bij de verwerking van dit grote verlies.

In de bestuursvergadering hebben we het strategische deelplan “Commerciële Zaken” vastgesteld. Het thema “Sponsoring” is hier een onderdeel van. In de komende maanden moeten er nog vier strategische deelplannen behandeld worden. Deze strategische deelplannen maken deel uit van het totale verenigingsbeleidsplan dat we op de Algemene Ledenvergadering van maandag 4 oktober 2021 hopen te presenteren.

In de afgelopen maand hebben we weer een aantal nieuwe sponsoren mogen verwelkomen bij onze club. Een mooie ontwikkeling waar we trots op zijn. Van beide kanten streven we naar een goede en langdurige samenwerking. Ook hebben een aantal bestaande sponsoren hun contract met de Elburger Sportclub verlengd. Heuglijk nieuws in deze toch moeilijke tijden. De steun van sponsoren is immers onmisbaar voor de club, laten we daarom ook onze sponsoren zoveel mogelijk steunen. Koop bij onze sponsoren!

Op 13 maart is de voetbalschool van de Elburger Sportclub van start gegaan. Een zeer succesvolle start. Maar liefst 40 jongens en meisjes in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar hebben vol enthousiasme en met veel plezier op speelse wijze kennis gemaakt met de eerste beginselen van onze mooie voetbalsport.

De voetbalschool duurt nog tot en met zaterdag 15 mei. Elke zaterdag beginnen we om 10.00 uur en eindigen we om 11.00 uur. Deelname is gratis. Als je het leuk vindt om een keertje mee te doen, dan ben je van harte welkom. Liever eerst een keer komen kijken is ook geen probleem. Aanmelden kan gewoon op zaterdagmorgen op het sportpark of bij h.nagelhout@elburgersc.nl

Gelijktijdig met de voetbalschool zijn we gestart met inlooptrainingen voor jongens en meisjes van 8 t/m 10 jaar. Deze trainingen worden ook elke zaterdag van 10.00 – 11.00 uur georganiseerd. Heb je zin om op zaterdag een balletje te trappen, kom dan naar deze training. Uiteraard mag je ook een vriendje of vriendinnetje meenemen. De trainingen zijn voor leden én niet-leden! Graag vooraf aanmelden door een mail te sturen naar voetbalzaken@elburgersc.nl

In het Jeugdvoetbalbeleidsplan 2020-2025 van de Elburger Sportclub hebben we onder andere de ambitie uitgesproken om verder door te bouwen aan een bloeiende en groeiende meiden- en vrouwenafdeling binnen onze club. Het streven is om voor zoveel mogelijk meiden en vrouwen een passend trainings- en wedstrijdniveau te kunnen bieden, zowel recreatief als prestatief. Om deze ambitie waar te kunnen maken hebben we als bestuur besloten om een Hoofd Meiden en Vrouwenvoetbal aan te stellen. We zijn in dit verband blij met de benoeming van Jan Nagelhout in deze nieuwe functie. Zijn persoonlijke ambitie om het meiden- en vrouwenvoetbal steviger op de kaart te zetten past prima bij de hierboven genoemde ambitie van onze club.

Vanwege de huidige grote onzekerheden heeft de Pinkstermarktcommissie moeten besluiten om de Pinkstermarkt die gepland stond op maandag 24 mei a.s. niet door te laten gaan. Dit is natuurlijk teleurstellend voor de nieuwe commissie die reeds met de voorbereidingen begonnen was. Als bestuur betreuren we dit uiteraard ook omdat het evenement een grote en positieve uitstraling heeft en ook omdat het nu het tweede achtereenvolgende jaar is dat we de inkomsten van de Pinkstermarkt moeten missen. De Pinkstermarktcommissie heeft het vizier inmiddels alweer op 2022 gericht.

Hopelijk laten de omstandigheden het binnenkort weer toe dat we echte wedstrijden mét publiek kunnen spelen en dat we in de tweede helft van dit kalenderjaar nog een aantal activiteiten mét bezoekers kunnen organiseren. Hoop doet leven!

Jaap van der Beek

Voorzitter

Laatste nieuws