Nieuws

€13.500 euro voor jeugdopleiding ESC

Foto’s door Studio Lusin
Tekst door Dick van der Veen

De jubileumverloting van de Elburger Sportclub is ondanks de beperkingen door de coronamaatregelen een succes geworden. Er kon 13.500 euro bijgeschreven worden. Die zijn bestemd voor de Jeugdopleiding. De vereniging wil via de jeugd de weg omhoog vinden, ook en vooral op het sportieve vlak.

– De verlotingcommissie had er een zware dobber aan om de activiteit tot z’n recht te laten komen. Het bereiken van leden en al helemaal van de Elburger gemeenschap was nauwelijks mogelijk en dus moest veel creativiteit worden losgemaakt om de loten toch aan de man/vrouw te brengen. Een handicap die eerder de jubileumviering (75-jarig bestaan) in de wielen reed. Initiatiefnemer Wim van der Hulst en zijn commissie kregen toestemming om de verkoop te verlengen. “We zijn apetrots op het bereikte resultaat in een tijd dat we aan een online verloting waren gehouden. Van onze kant overheerst dankbaarheid voor de inzet van leden, sponsoren en ouders van jeugdleden. Het voelt goed aan dat de ESC in moeilijke tijden terug kan vallen op een enthousiaste en bereidwillige achterban. Je zou kunnen zeggen dat de vereniging veel moed heeft geput uit deze actie. Het bijgewerkte draaiboek ligt nu op tafel. Het vormt een goede basis om toe te werken naar de volgende actie, één met een groter bereik en een grotere prijzenpot”, aldus Van der Hulst.

Notariskantoor Mechelen & Haksteen kon de trekking verrichten. De eerste prijs, een rubberboot inclusief motor, ging naar de familie Jansen uit Elburg. De tweede prijs, een mountainbike, werd gewonnen door Chantal de Krey. Een verblijf voor zeven dagen in een vakantiehuis in Zuid Frankrijk is door het lot toegewezen aan H.L. Holst. Winnaar van de Samsung UHD Smart tv is Andy Eijbrink. Een Playstation 5 werd in ontvangst genomen door Rutger Ommeren. Sup Inflatable is bestemd voor Joop van Grol. De Metabo Accu boormachine werd afgehaald door Annemieke Veenstra Geert Dijkstra mocht de koelkast Veldkamp mee naar huis nemen, Stein Veenstra werd gelukkig gemaakt met een wasmachine. Johan van Ark mag een Velux dakvenster in zijn huis installeren. En zo waren er nog 29 andere prijzen. De uitreiking kon in de kantine plaats vinden. Voorzitter Jaap van der Beek: “We hebben er voor gekozen om via een Technisch Hart een verzorgde jeugdopleiding neer te zetten. Dit is een flinke duw in de goede richting. De Pinkstermarkt die op 24 mei zou plaatsvinden werd andermaal afgelast. We missen kantineopbrengsten. Dan is zo’n geslaagde actie echt een hart onder de riem.”

Laatste nieuws